Life360 uppges sälja användardata till tredje part

0
54

Spårningsplattformen Life360 – som sedan förra månaden även äger företaget Tile – säljer platsdata om sina 33 miljoner användare till ”i princip vem som helst”. Det hävdar källor till sajten The Markup. Life360 uppges ha tjänat motsvarande nästan 150 miljoner kronor på försäljning av användardata, bara under förra året. En tidigare anställd på företaget beskriver sin före detta arbetsgivare som ”en av de största datakällorna i industrin”. Life360:s grundare och vd Chris Hulls säger att data är ”en viktig del av affärsmodellen” och att den gör det möjligt att erbjuda kunderna tjänsten kostnadsfritt. Han påpekar även att man har en integritetspolicy som innebär att användarna inte kan identifieras med hjälp av informationen. Hulls uppger även att man inte har några planer på att sälja data från Tiles spårningsbrickor.