Hier leest u hoe Firefox 95 nog veiliger is

0
56

Mozilla maakt zich klaar om Firefox 95 uit te brengen. Terwijl de lijst met nieuwe functies zal de browserwereld niet echt in vuur en vlam zetten, de beveiligingsupgrade die de browser ontvangt is ronduit indrukwekkend. De browser bevat nu een nieuwe sandbox-technologie genaamd RLBox, die de beveiliging van de browser aanzienlijk zal verbeteren.

Wat is RLBox Sandboxing?

Kortom, RLBox gebruikt WebAssembly om code met mogelijk bugs te isoleren. De browser isoleert vijf verschillende modules genaamd Graphite, Hunspell, Ogg, Expat en Woff2. Mozilla zegt dat het deze modules kan behandelen als niet-vertrouwde code, wat zou voorkomen dat eventuele kwetsbaarheden, zelfs zero-days, problemen veroorzaken.

GERELATEERDHackers gebruiken RTF-bestanden in phishing-campagnes

Veel dreigingsactoren vallen aan door twee kwetsbaarheden aan elkaar te koppelen. Met RLBox kan code niet naar onverwachte delen van de rest van het programma springen en heeft het geen toegang tot geheugen buiten een gespecificeerde regio. In wezen is het ingeperkt, zodat bedreigingsactoren niet door meerdere kwetsbaarheden kunnen springen om schade aan uw computer toe te brengen.

Wat betreft de voordelen voor Firefox, zegt Mozilla, & #8220;RLBox is een grote overwinning voor ons op verschillende fronten: het beschermt onze gebruikers tegen onopzettelijke defecten en aanvallen van de toeleveringsketen, en het vermindert de noodzaak voor ons om te klauteren wanneer dergelijke problemen stroomopwaarts worden onthuld.”< /p> Advertentie

Het lijkt er niet op dat Mozilla wil dat Firefox de enige browser is die dit beveiligingsproces gebruikt, zoals het bedrijf zei, "Bovendien hopen we dat deze technologie zijn weg vindt naar andere browsers en softwareprojecten om de ecosysteem veiliger. RLBox is een op zichzelf staand project dat is ontworpen om zeer modulair en gebruiksvriendelijk te zijn, en het team erachter zou andere use-cases verwelkomen.”

Wat is er nog meer nieuw in Firefox 95?

Firefox 95 krijgt ook de mogelijkheid om de schakelknop Beeld-in-beeld naar de andere kant van de video te verplaatsen.

GERELATEERDBeeld-in-beeld inschakelen in Firefox

De browser vermindert ook het stroomverbruik van softwaregedecodeerde video op macOS, vooral in volledig scherm. Als je Firefox gebruikt om video's te bekijken op services zoals Netflix, zul je merken dat het stroomverbruik een beetje daalt, wat een welkome verandering is.

Terwijl Firefox 95 pas officieel wordt gelanceerd 7 december 2021, je kunt het nu downloaden via Mozilla's FTP voor Mac, Windows en Linux.

LEES VOLGENDE

  • › Een gebruikte Mac of MacBook kopen? Controleer deze dingen voordat u koopt
  • › Wat is MIL-SPEC valbeveiliging?
  • › 5 psychologische trucs in gratis te spelen games (en hoe ze te vermijden)
  • › Windows 11 versus Chrome OS: wat is het beste voor Android-apps?
  • › Functies versus formules in Microsoft Excel: wat is het verschil?
  • › Hoe u uw Spotify Wrapped 2021 kunt vinden