Daglig orientering: 2 flere tilfeller av Omicron registrert; DU-panelet flagger ulik opptaksmuligheter for studenter

0
52

En titt på toppnyhetene i dag, 4. desember 2021.

God morgen,

< b>Big Story 

To tilfeller til av Omicronble rapportert i landet på lørdag, en hver fra Gujarats Jamnagar og Mumbai, noe som tar totalt fire. Begge har milde symptomer på Covid. De to første tilfellene av Omicron ble rapportert fra Bengaluru, hvorav ett fløy ut av landet. Mens den ene er en 33-åring som reiste til India fra Cape Town i Sør-Afrika, er den andre en 72 år gammel NRI som fløy inn fra Zimbabwe 28. november, og er Gujarats første tilfelle.

< p>Halvparten av den kvalifiserte befolkningeni landet er nå fullt vaksinert, med over 1,03 crore doser som ble administrert på lørdag. Rundt 21,38 crore ubrukte doser er fortsatt tilgjengelige med stater. Mer enn 10 lakh vaksinasjonsdoser ble administrert på lørdag i Bihar (15,33 lakh), Tamil Nadu (14,84 lakh), Rajasthan (10,8 lakh) og Uttar Pradesh (10,24 lakh), midt i regjeringens fremstøt for vaksinasjon i lys av den nye Omicron variant.

Bare i Express

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

I april 2019 ble håndhevelsen Direktoratet (ED) sendte inn en siktelse om den britiske våpenagenten Christian Michels påståtte rolle i AgustaWestland-saken— og hans uttalelser under varetektsavhør. Det komplette settet med forvaringserklæringer, som The Indian Express har tilgang til, avslører mye mer – fra det Michel hevder var en intervensjon fra USAs utenriksminister Hillary Clinton til påståtte diskusjoner i kabinettskomiteen for sikkerhet.

Snakker om den nylig utgitte årsrapporten for utdanningsstatus og National Family Health Survey-5, P Chidambaram skriver:“De to rapportene – ASER 2021 og NFHS-5 – fanger bildet av det virkelige India, i motsetning til BSE-indeksen eller NIFTY-indeksen som fanger helsen til ikke mer enn 100 børsnoterte selskaper. Disse rapportene har vært offentlig tilgjengelig de siste to ukene, men jeg kan ikke huske at statsministeren eller utdanningsministeren eller helseministeren snakket om de to emnene.»

Fra forsiden 

Ingen har besøkt Dilip Kumar Yadav, 30, i løpet av de to månedene siden han ble dømt til «liv til sitt siste åndedrag» ” for voldtekt av en åtteåring. Domfellelsen, 4. oktober, av en POCSO-domstol blir nå kalt av Bihar-regjeringen som «den korteste rettssaken i landet» under loven – som varer i én dag. Yadav ble dømt for å ha voldtatt barnet, en elev i klasse 2, 22. juli. FIR ble inngitt en dag senere og Yadav ble arrestert innen en uke. 

Must Read 

Et panel som ble satt sammen for å undersøke opptaksrelaterte spørsmål der, har markert ulik opptaksmuligheter til Delhi University for studenter fra forskjellige styrer, og anbefalt at opptak til universitetet gjennomføres gjennom en Felles opptaksprøve, utført enten av universitetet gjennom en intern ordning eller gjennom et eksternt byrå.

På fredag ​​ble fem av 10 besetningsmedlemmer på en synkende lekter reddet utenfor kysten av Goa. Nitesh Kumar Vishwakarma, en av de overlevende, husker hvordan han så vidt slapp unna døden etter å ha blitt kastet i havet og brukt mer enn 24 timer på å prøve å holde seg flytende. “Da jeg så (kystvakten) helikopteret, fløt jeg bare på vannet,” sa Vishwakarma. «Jeg var utslitt, jeg kunne ikke svømme lenger. Jeg rakk opp hånden og ropte om hjelp. Jeg var ikke sikker på at de hadde sett meg… Jeg så helikopteret fly forbi, men kom så tilbake like etter; de senket den for å redde meg.

Den nye administrerende direktøren for Twitter tar over i en tid da den sosiale medieplattformen forhandler om ytringsfriheten med regjeringer over hele verden, inkludert i India. Sunday Express sporer Parag Agrawals reise fra IIT Bombay til Stanford University til Silicon Valley og til slutt Twitter.

Med UP-valget rundt hjørnet følger vi Samajwadi-partiets sjef Akhilesh Yadav mens han henvender seg til mengder av støttespillere fra hele staten. Akhilesh snakker om prisøkningen, så vel som «økende dødsfall i varetekt», «diskriminering av minoriteter» og «gårdsnød» under Yogi Adityanath-regjeringen. Men mens mange SP-tilhengere mener at partiet har en god sjanse til å danne regjering, virker noen delte om om Akhilesh vil være i stand til å hente inn stemmer. “Menneskene kommer, men la oss se hvor mange stemmer Akhilesh får,” sa en tilhenger.

Og til slutt 

Det var i 1961 at den kjente malayalamskribenten M Mukundan først ankom Delhi.Faktisk, sju år etter at han gjorde Delhi til sitt hjem, skrev Mukundan først om sin elskede by i 'Delhi' (nåværende bok), hans første store verk som ga den unge romanforfatteren en kultfølge på språket hans, malayalam. Fire tiår senere kom han tilbake til mine Delhi for en ny roman. Delhi: A Soliloquy (Delhi Gathakal; DC Books), en oversettelse som vant JCB Prize for Literature forrige måned, er et mer modent verk som har en episk kvalitet. Mukundan minnes reisen i byen som vokste til å bli hans muse.

Til i morgen, 
Rahel Philipose og Rounak Bagchi

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste direktenyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.