CNN sparker ankeret Chris Cuomo på grunn av rollen i broren eks-guvernørens sexskandale

0
55

CNN hadde tidligere suspendert Chris Cuomo på grunn av rollen i å forsvare tidligere New York-guvernør Andrew Cuomo. (Filbilde via Reuters)

CNN sparket nyhetsanker Chris Cuomo, kunngjorde nettverket lørdag, etter “tilleggsinformasjon” kom frem under en etterforskning av hans forsøk på å hjelpe sin bror, tidligere New York-guvernør Andrew Cuomo, med å håndtere anklager om seksuell overgrep.

Cuomo, som var vertskap for CNNs mest sette nyhetsshow i beste sendetid, ble suspendert tirsdag. Han hadde innrømmet i mai at han hadde brutt noen av kabelnyhetsnettverkets regler ved å gi råd til broren hvordan han skulle håndtere anklagene fra et PR-perspektiv. Andrew Cuomo, 63, ble tvunget til å gå av som guvernør i august etter flere påstander om seksuell overgrep.

Han har benektet enhver forseelse. I en uttalelse lørdag, sa CNN, “Chris Cuomo ble suspendert tidligere denne uken i påvente av ytterligere evaluering av ny informasjon som kom frem om hans involvering i brorens forsvar.”” Vi beholdt et respektert advokatfirma for å gjennomføre gjennomgangen, og har sagt opp ham med øyeblikkelig virkning,” det lagt til.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Nettverket ga ikke detaljer om den nye informasjonen. I en uttalelse på Twitter sa Cuomo, 51, at han var skuffet.”Dette er ikke slik jeg vil at tiden min på CNN skal ende, men jeg har allerede fortalt deg hvorfor og hvordan jeg hjalp broren min,” sa han.I journalistikk anses det som et brudd på etikk å bruke ens posisjon til å gå inn for en personlig sak eller foreta undersøkelser av personlige grunner.

Les også |USA startet etterforskning av Cuomo påstander om seksuell trakassering < p>Cuomo ble opprinnelig suspendert etter at statsadvokaten i New York, Letitia James, viste tekstmeldinger og andre meldinger der han forsøkte å bruke sine egne kilder i nyhetsmedier for å finne ut informasjon om saken og kvinnene som var involvert i den. En straffeklage som siktet Andrew Cuomo for en seksuell forseelse ble anmeldt 29. oktober i en domstol i New York.

Andrew Cuomo, en demokrat, fikk nasjonal berømmelse i fjor under COVID-19-utbruddet for sine orienteringer om hvordan New York hadde å håndtere utbruddet, og dukket ofte opp på brorens show da.

Chris Cuomo, som hadde testet positivt for koronaviruset og på et tidspunkt var selvisolert i kjelleren, hadde praktisk talt deltatt i en briefing som broren hans holdt for andre journalister. De to brødrene’ far, avdøde Mario Cuomo, fungerte også som guvernør i New York.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste verdensnyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.