Biden og Putin innledet videosamtale på tirsdag ettersom spenningen i Ukraina vokser

0
58

President Joe Biden og Russlands president Vladimir Putin ankommer for å møtes i 'Villa la Grange' onsdag 16. juni 2021 i Genève , Sveits. (AP)

Presidentene Joe Biden og Vladimir Putin vil snakke i en videosamtale tirsdag, sa Det hvite hus og Kreml, ettersom spenningene mellom USA og Russland eskalerer over en oppbygging av russiske tropper på den ukrainske grensen som ’ sett på som et tegn på en potensiell invasjon.

Biden vil presse USAs bekymringer om russiske militære aktiviteter på grensen og “bekrefte USA’ støtte til Ukrainas suverenitet og territorielle integritet,” Det sa pressesekretær i Det hvite hus, Jen Psaki, lørdag, og bekreftet den planlagte samtalen etter at det første ordet kom fra Moskva.

Putin vil komme til samtalen med sine egne bekymringer og har til hensikt å uttrykke Russlands motstand mot ethvert trekk for å ta Ukraina inn i NATOs militærallianse. Kreml-talsmann Dmitrij Peskov sa “presidentene vil bestemme seg selv” hvor lenge samtalen deres vil vare.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png Les |USAs etterretning finner at Russland planlegger Ukraina-offensiv

Den siste kjente samtalen mellom lederne var i juli , da Biden presset Putin for å tøyle russisk-baserte kriminelle hackergjenger som lanserte løsepenge-angrep mot USA. Biden sa at USA ville ta alle nødvendige skritt for å beskytte kritisk infrastruktur mot slike angrep.

Ransomware-angrep har fortsatt siden den gang, selv om kanskje ingen har vært så alarmerende som den fra mai som var rettet mot en større drivstoffrørledning og resulterte i dager med gassmangel i deler av USA.

Russland er mer overbevist enn noen gang om at USA garanterer at Ukraina ikke vil bli tatt opp i NATOs militærallianse. Men NATOs generalsekretær, Jens Stoltenberg, sa denne uken at Russland ikke har noe å si i utvidelsesplaner fra andre land eller alliansen. Tallrike tidligere amerikanske og NATO-diplomater sier at et slikt russisk krav til Biden ville være en ikke-starter.

U.S.A. Etterretningstjenestemenn har i mellomtiden fastslått at Russland har samlet rundt 70 000 soldater nær grensen til Ukraina og har begynt å planlegge for en mulig invasjon så snart som tidlig neste år, ifølge en tjenestemann i Biden-administrasjonen som ikke var autorisert til å diskutere dette funnet offentlig og snakket på betingelse av anonymitet.

Risikoen for Putin ved å gå gjennom en slik invasjon ville være enorm.

U.S. Tjenestemenn og tidligere amerikanske diplomater sier at mens den russiske presidenten tydeligvis legger grunnlaget for en mulig invasjon, er Ukrainas militære bedre bevæpnet og forberedt i dag enn tidligere, og at sanksjoner truet av Vesten vil gjøre alvorlig skade på Russisk økonomi.

“Det jeg gjør er å sette sammen det jeg tror er, vil være, det mest omfattende og meningsfulle settet med initiativer for å gjøre det veldig, veldig vanskelig for Mr. Putin å gå videre og gjøre det folk er bekymret for at han kan gjør,” Biden sa fredag.

Ukrainske tjenestemenn har sagt at Russland kan invadere neste måned. Ukrainas forsvarsminister, Oleksii Reznikov, sa at antallet russiske tropper i nærheten av Ukraina og på den russisk-annekterte Krim er anslått til 94 300, og advarte om at en “storstilt eskalering” er mulig i januar.

Ukrainas president, Volodymyr Zelenskyy, anklaget nylig at en gruppe russere og ukrainere planla å forsøke et kupp i landet hans og at plotterne prøvde å få hjelp fra Ukrainas rikeste mann, Rinat Akhmetov.

Russland og Akhmetov har benektet at noe komplott er i gang, men russerne har nylig blitt mer eksplisitte i sine advarsler til Ukraina og USA.

Biden forventes også å snakke med Zelenskyy den kommende uken, ifølge en person nær den ukrainske lederen. Denne personen var ikke autorisert til å kommentere offentlig før kunngjøringen av samtalen og uttalte seg på betingelse av anonymitet.

Kremlin sa fredag ​​at Putin, under hans samtale med Biden, ville søke bindende garantier som utelukker NATO&#8217 ;s ekspansjon til Ukraina. Biden prøvde å avvise kravet i kommentarer til journalister fredag ​​før han dro for et helgeopphold på Camp David.

“Jeg aksepterer ikke noens røde linje,’ 8221; sa Biden.

Psaki sa i en kort uttalelse lørdag at Biden og Putin vil diskutere en rekke emner i forholdet mellom USA og Russland, “inkludert strategisk stabilitet, cyber og regionale spørsmål.”

Hun sa fredag ​​at administrasjonen vil koordinere med europeiske allierte hvis den går videre med sanksjoner. Hun hentydet til Russlands annektering av Krim i 2014, Svartehavshalvøya som hadde vært under Ukrainas kontroll siden 1954. Russland har også støttet separatister i Øst-Ukraina i en 7 år lang konflikt som har kostet over 14 000 menneskeliv .

“Vi vet hva president Putin har gjort tidligere,” sa Psaki. “Vi ser at han får på plass kapasiteten til å iverksette tiltak på kort tid.”

Forholdet mellom USA og Russland har vært vanskelig siden Biden tiltrådte.

Administrasjonen hans har innført sanksjoner mot russiske mål og kalt ut Putin for Kremls innblanding i amerikanske valg, nettaktivitet mot amerikanske selskaper og behandlingen av opposisjonsfiguren Alexei Navalnyj, som ble forgiftet i fjor og senere fengslet.

Da Putin og Biden møttes i Genève i juni, advarte Biden om at hvis Russland krysset visse røde linjer _ inkludert å gå etter stor amerikansk infrastruktur _ ville hans administrasjon svare og “konsekvensene av det ville være ødeleggende.&#8221 ;

 

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste verdensnyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.