Waarom Apple Watch-updates en -overdrachten zo traag zijn

0
93
Gabo_Arts/Shutterstock.com

De Apple Watch is notoir traag als het gaat om het ontvangen van gegevens van je iPhone, of het nu een updatebestand is, sommige nummers van Spotify of een Audible-audioboek. Hier is een eenvoudige reden voor en er is een tijdelijke oplossing.

Bluetooth Blues

Je Apple Watch en iPhone blijft verbonden via zowel Bluetooth- als Wi-Fi-netwerken. Bluetooth, omdat het de meest energiezuinige optie is, heeft in de meeste situaties prioriteit.

GERELATEERDWat is Bluetooth?

Helaas heeft Bluetooth een vrij lage bandbreedte als het gaat om gegevensoverdracht. Bluetooth 5, dat in elke Apple Watch Series 4 en nieuwer zit, heeft een maximale gegevensoverdrachtsnelheid van 2 Mbps. Bluetooth 4, dat in de Apple Watch Series 3 en eerder zit, heeft een maximale gegevensoverdrachtsnelheid van slechts 1 Mbps.

Voor zaken als iMessages of pushmeldingen die maar een kleine hoeveelheid gegevens bevatten, is dit geen probleem, maar voor grotere bestanden, zoals podcasts en audioboeken, kan Bluetooth ongelooflijk traag zijn. Bij 2 Mbps duurt het bijvoorbeeld ongeveer 7 minuten om een ​​bestand van 100 MB over te zetten. Echt grote bestanden, zoals software-updates die meer dan een gigabyte kunnen zijn, kunnen uren duren.

Advertentie

Omdat Apple al deze gegevensoverdrachten op de achtergrond afhandelt, kan dit behoorlijk vervelend worden omdat je niet veel controle hebt over wat er gebeurt. Ik ben verre van de enige Apple Watch-fan die een podcast-synchronisatie is gestart om een ​​half uur later terug te komen en te ontdekken dat deze nog steeds niet is overgedragen.

Sneller overboekingen krijgen met uw Apple Watch

Moderne Wi-Fi-netwerken hebben aanzienlijk hogere gegevensoverdrachtsnelheden dan Bluetooth. Het hangt allemaal af van uw router, maar het is onwaarschijnlijk dat dit de bottleneck is. Het 802.11n-protocol, dat door alle Apple Watch-modellen wordt ondersteund, biedt theoretische maximale snelheden van bijvoorbeeld 150 Mbps. Zelfs als je daar niet in de buurt komt, is het nog steeds een stuk sneller dan de 2 Mbps die je krijgt met Bluetooth.

GERELATEERDHet controlecentrum van iOS 11 schakelt wifi of Bluetooth niet echt uit: dit is wat u moet doen …

Het goede nieuws is dat je je iPhone kunt dwingen om gegevens over te zetten naar je Apple Watch via wifi door Bluetooth uit te schakelen, hoewel het proces een beetje contra-intuïtief is. Het werkt niet als je Bluetooth uitschakelt in het Control Center. Je moet de app Instellingen gebruiken.

Om dit te doen, open je de app Instellingen op je iPhone en ga je naar — 8220;Bluetooth.”

Zet de schakelaar om uit.

Hierdoor wordt Bluetooth op je iPhone volledig uitgeschakeld en losgekoppeld van alle Bluetooth-accessoires.

Als je nu probeert je Apple Watch bij te werken of iets anders te synchroniseren, zal het de veel snellere Wi-Fi-verbinding gebruiken. Het zal nog steeds niet onmiddellijk zijn, maar het zal normaal gesproken een stuk sneller zijn.

Als je klaar bent met het overzetten van dingen, vergeet dan niet Bluetooth weer in te schakelen. U wilt die energiezuinige Bluetooth-verbinding voor dagelijks gebruik!

GERELATEERD: Welke Apple Watch moet u kopen?

LEES VOLGENDE

  • › 5 psychologische trucs in gratis te spelen games (en hoe ze te vermijden)
  • › Wat is MIL-SPEC valbeveiliging?
  • › Functies versus formules in Microsoft Excel: wat is het verschil?
  • › 5 websites die elke Linux-gebruiker een bladwijzer zou moeten maken
  • › Een gebruikte Mac of MacBook kopen? Controleer deze dingen voordat u koopt
  • › Hoe u uw Spotify Wrapped 2021 kunt vinden