Varför Apple Watch-uppdateringar och överföringar går så långsamt

0
58
Gabo_Arts/Shutterstock.com figur>

Apple Watch är notoriskt långsam när det gäller att ta emot data från din iPhone, oavsett om det är en uppdateringsfil, några spår från Spotify eller en Audible-ljudbok. Det finns en enkel anledning till detta, och det finns en lösning.

Bluetooth Blues

Din Apple Watch och iPhone förblir ansluten med både Bluetooth- och Wi-Fi-nätverk. Bluetooth, eftersom det är det mer energieffektiva alternativet, prioriteras i de flesta situationer.

RELATERATVad är Bluetooth?

Tyvärr har Bluetooth ganska låg bandbredd när det gäller överföring av data. Bluetooth 5, som finns i alla Apple Watch Series 4 och senare, har en maximal dataöverföringshastighet på 2 Mbps. Bluetooth 4, som finns i Apple Watch Series 3 och tidigare, har en maximal dataöverföringshastighet på bara 1 Mbps.

För saker som iMessages eller push-meddelanden som bara har en liten mängd data är detta inget problem, men för större filer, som podcaster och ljudböcker, kan Bluetooth vara oerhört långsamt. Vid 2 Mbps, till exempel, tar det cirka 7 minuter att överföra en 100 MB fil. Riktigt stora filer, som programuppdateringar som kan vara mer än en Gigabyte, kan kräva timmar.

Annons

Eftersom Apple hanterar alla dessa dataöverföringar i bakgrunden kan detta bli ganska irriterande eftersom du inte har så mycket kontroll över vad som händer. Jag är långt ifrån det enda Apple Watch-fanet som har börjat synkronisera en podcast för att komma tillbaka en halvtimme senare och upptäcka att den fortfarande inte har överförts.

Hur du får snabbare överföringar med din Apple Watch

Moderna Wi-Fi-nätverk har betydligt snabbare dataöverföringshastigheter än Bluetooth. Allt beror på din router, men det är osannolikt att det är flaskhalsen. 802.11n-protokollet, som stöds av alla Apple Watch-modeller, erbjuder en teoretisk maxhastighet på till exempel 150 Mbps. Även om du inte kommer i närheten av det är det fortfarande mycket snabbare än de 2 Mbps du får med Bluetooth.

RELATERATiOS 11:s kontrollcenter inaktiverar inte Wi-Fi eller Bluetooth på riktigt: Här är vad du ska göra …

Den goda nyheten är att du kan tvinga din iPhone att överföra data till din Apple Watch via Wi-Fi genom att stänga av Bluetooth, även om processen är en touch kontraintuitiv. Det fungerar inte om du stänger av Bluetooth i kontrollcentret—du måste använda appen Inställningar.

För att göra det öppnar du appen Inställningar på din iPhone och går till ’ 8220;Bluetooth.”

Växla omkopplaren av.

Detta kommer att inaktivera Bluetooth helt på din iPhone och koppla bort den från alla Bluetooth-tillbehör.

När du nu försöker uppdatera din Apple Watch eller synkronisera något annat kommer den att använda den mycket snabbare Wi-Fi-anslutningen. Det kommer fortfarande inte att vara omedelbart, men det kommer normalt att gå mycket snabbare.

När du har överfört saker, kom ihåg att aktivera Bluetooth igen. Du vill ha den där lågenergianslutna Bluetooth-anslutningen för daglig användning!

RELATERAT: Vilken Apple Watch ska du köpa?

LÄS NÄSTA

  • › Vad är MIL-SPEC Drop Protection?
  • › 5 webbplatser varje Linux-användare bör bokmärka
  • › 5 psykologiska knep i gratis-att-spela-spel (och hur man undviker dem)
  • › Funktioner kontra formler i Microsoft Excel: Vad är skillnaden?
  • › Hur du hittar din Spotify Wrapped 2021
  • › Köpa en begagnad Mac eller MacBook? Kontrollera dessa saker innan du köper