Våldsamt när Zemmour höll första valmötet i Frankrike

0
58

Tusentals åhörare var på plats när högernationalistiska tv-profilen och debattören Eric Zemmour lanserade sin kampanj för att blir Frankrikes president i valet nästa år, rapporterar flera medier. Zemmour lovade bland annat att stoppa invandringen till Frankrike, lämna Nato och höja lönerna för arbetare, skriver Bloomberg. – Vi kämpar för att vårt folk åter ska bli beundrat och respekterat, sa han. I samband med mötet utbröt våldsamheter. Bland annat lyckades en man angripa Zemmour, skriver The Guardian. Mötet har setts som en möjlighet för Zemmour att återfå momentum. Hans popularitet ökade snabbt när det blev känt att han övervägde att kandidera, men har sedan sjunkit. I stället har den andra extremhögerkandidaten Marine Le Pen återfått en del av det stöd som hon tappade i samband med Zemmours inträde.