Utgiver henter den amerikanske forfatteren Alice Sebolds memoarer fra 1999, Lucky – her er grunnen

0
71

Forfatter Alice Sebold beklaget til Anthony Broadwater, sier hun strevde med rollen hun uforvarende spilles & quot;. i et system som sendte en uskyldig mann i fengsel & quot; (AP/File Photo)

En rettsavbrudd som hadde ført en svart mann i fengsel for en forbrytelse han ikke hadde begått, ble kjent tidligere denne uken da Anthony Broadwater, mannen som ble dømt for å ha voldtatt og overfalt den amerikanske forfatteren Alice Sebold , ble frikjent av en høyesterettsdommer i New York for alvorlige bortfall i domfellelsesprosedyren 40 år etter hendelsen. Det har ført til at Sebolds utgivere har hentet hennes memoarer Lucky fra 1999 fra hyllene.

Hendelsen

Den amerikanske forfatteren Alice Sebold, 58, ble et kjent navn etter utgivelsen av memoarene hennes, Lucky, i 1999. I den tar forfatteren tilbake en traumatisk episode fra livet hennes – 8. mai 1981, da Sebold, en førsteårsstudent ved Syracuse University , gikk hjem gjennom en tunnel til et amfiteater nær campus, ble hun overfalt og voldtatt. Selv om hun anmeldte forbrytelsen i etterkant, kunne overfallsmannen ikke spores. Tittelen på memoaret, som fortsatte med å selge over en million eksemplarer, kommer fra samtalen hennes med en politimann etter hendelsen, som fortalte henne at hun var “heldig” som var i live, i motsetning til en annen kvinne som ble voldtatt og myrdet kl. samme sted. Sebold led av PTSD etter hendelsen, og brukte alkohol og narkotika, før hun til slutt fikk livet tilbake på rett spor.

Også i Explained |Hvorfor en stor 'B' i 'Black' er kulminasjonen av en veldig lang reise

Fem måneder senere kom Sebold over en svart mann nær campus, som hun trodde var overfallsmannen hennes. Mannen, Anthony Broadwater, ble arrestert i 1982 og sonet 16 år i fengsel. Broadwater, som hele tiden fastholdt sin uskyld, ble nektet prøveløslatelse flere ganger og satt på New Yorks register over seksualforbrytere etter løslatelsen i 1999.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Også i Explained |Frida Kahlo, hennes påvirkninger, inspirasjoner og mest anerkjente kunstverk

I november frikjente en høyesterettsdommer i New York offisielt Broadwater, og påpekte alvorlige feil i den opprinnelige domfellelsesprosedyren, inkludert overveldende avhengighet av en upålitelig rettsmedisinsk teknikk og på Sebolds vitnesbyrd. Broadwater, nå 61, brøt sammen etter at dommen ble avsagt.

Best of Explained

Klikk her for mer

Sebolds unnskyldning

Over en uke etter at Broadwater ble frikjent, ga forfatteren en unnskyldning i et innlegg på Medium. «Først vil jeg si at jeg virkelig beklager overfor Anthony Broadwater, og jeg angrer dypt på det du har vært gjennom. Jeg beklager mest av alt for det faktum at livet du kunne ha ført urettmessig ble frarøvet deg, og jeg vet at ingen unnskyldning kan endre det som skjedde med deg og aldri vil gjøre det…Jeg er takknemlig for at Mr Broadwater endelig har blitt rettferdiggjort, men faktum gjenstår at for 40 år siden ble han nok en ung svart mann brutalisert av vårt mangelfulle rettssystem. Jeg vil for alltid være lei meg for det som ble gjort mot ham.»

Utgivers uttalelse

I en uttalelse kunngjorde Sebolds utgiver Scribner at den ville trekke Lucky fra hyllene. «Etter den nylige frikjennelsen av Anthony Broadwater, og i samråd med forfatteren, Scribner og Simon & Schuster vil slutte å distribuere … mens Sebold og Scribner sammen vurderer hvordan verket kan revideres, heter det. Pan Macmillan, Sebolds britiske utgiver, vil også følge etter.

Ifølge rapporter er også filmatiseringen kansellert etter at den mistet finansieringen.

Sebolds andre litterære verk

I 2002 ble Sebolds mest kjente arbeidet til dato, The Lovely Bones, ble publisert — historien om en ung jente som ble voldtatt og myrdet da hun var 14. Boken solgte over 10 millioner eksemplarer globalt. Den ble senere tilpasset til en film av regissør Peter Jackson, med Saoirse Ronan, Susan Sarandon, Stanley Tucci, Mark Wahlberg og Rachel Weisz i 2009. Filmen ble nominert til Oscar-utdelingen.

I 2007 ble Sebolds andre roman, The Almost Moon, gitt ut til blandede anmeldelser. Historien om en dysfunksjonell familie utforsker drapet på en kvinne av datteren hennes, en modell for kunstklasser.

Nyhetsbrev | Klikk for å få dagens beste forklaringer i innboksen din

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste forklarte nyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.