Twitter-chefen Parag Agrawal omstrukturerar toppledarteamet

0
60

Twitters VD Parag Agrawal har meddelat en betydande omorganisation av de högsta cheferna i företaget. (Reuters)

Nyutnämnde Twitter-VD Parag Agrawal har meddelat en betydande omorganisation av de högsta cheferna i företaget, enligt en anmälan till US Securities and Exchange Commission.

< p>Två nyckelpersoner i ledande positioner – ingenjörsledaren Michael Montano och design- och forskningsledaren Dantley Davis – kommer att lämna sina roller den 31 december. De kommer dock att förbli rådgivare fram till slutet av första kvartalet 2022, enligt arkiveringen. Montano hade gått med i företaget 2011, medan Davis har varit i företaget sedan 2019.

Toppnyheter just nu

Klicka här för mer

Agrawal ersatte Jack Dorsey som Twitters nya VD förra veckan. Den indisk-amerikanske ingenjören var tidigare Chief Technology Officer för Twitter och har varit på företaget sedan 2011.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Teknikmediawebbplats TechCrunch rapporterade att förändringarna åtföljer ett skifte i Twitters organisationsmodell. Twitter sa i den offentliga ansökan att Agrawal flyttar ledarteamet till en general manager-modell för konsument-, inkomst- och kärnteknik. Dessa kommer att ledas av Kayvon Beykpour, Bruce Falck och Nick Caldwell.

Dessutom kommer en ny stabschef och Vice President of Operations Lindsey Iannucci att ansluta sig till teamet.

För att ta upp avgången av Chief Design Officer Davis, vars policy enligt uppgift inte har tagits emot väl av teamet, en Twitter-talesperson berättade för TechCrunch: “Dantleys avgång är speciellt fokuserad på att flytta vår organisationsmodell runt en struktur som har en ledande chef som stödjer ett centralt företagsmål.”

“Vi har inga ytterligare detaljer att dela om dessa förändringar av respekt för de inblandade individerna,” tillade talesmannen.

Talar om de ovannämnda förändringarna i organisationsmodellen, sa talespersonen: “Parag är fokuserad på operationell excellens och att sätta upp Twitter för att nå sina mål; dessa ändringar gjordes med detta i åtanke. För våra team som arbetar inom produkt- och teknikorganisationer går vi över till en General Manager-modell och har en person som leder arbete som stöder ett av våra viktigaste företagsmål. Detta kommer att göra det möjligt för oss att arbeta mer tvärfunktionellt och möjliggöra snabbare, mer informerat beslutsfattande.”

Här är den fullständiga texten i SEC-anmälan om detta:

Avgång av styrelseledamöter eller vissa tjänstemän; Val av styrelseledamöter; Utnämning av vissa tjänstemän; Kompensationsarrangemang för vissa tjänstemän.

Den 3 december 2021 meddelade Twitter, Inc. (”Företaget”) att som en del av de organisatoriska förändringarna som hänvisas till i punkt 8.01 nedan kommer Michael Montano, Engineering Lead, att lämna sin position på företaget från och med den 31 december, 2021. Mr. Montano kommer att förbli en rådgivare för företaget till och med slutet av första kvartalet 2022 för att säkerställa en ordnad övergång.

Den 3 december 2021 tillkännagav företaget att verkställande direktör Parag Agrawal omstrukturerar ledarteamet för att driva ökad ansvarighet, snabbhet och operativ effektivitet, och byter till en General Manager (GM) modell för konsument, intäkter och kärnteknik, vilket kommer att ledas av Kayvon Beykpour, Bruce Falck respektive Nick Caldwell. Dessa GM:er kommer att leda alla kärnteam inom teknik, produktledning, design och forskning. Lindsey Iannucci gick också med i ledarteamet som stabschef och Vice President of Operations för att stödja Agrawal i att stärka verksamheten i hela ledarteamet och företaget. Som en del av dessa förändringar kommer Dantley Davis, design- och forskningsledare, också att avgå från sin position på företaget från och med den 31 december 2021, och kommer att förbli rådgivare till slutet av första kvartalet 2022 för att säkerställa en ordnad övergång .

📣 Indian Express finns nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@indianexpress) och håll dig uppdaterad med de senaste rubrikerna

För alla de senaste tekniknyheterna, ladda ner Indian Express-appen.

  • Indian Express-webbplatsen har varit betygsatt GREEN för sin trovärdighet och pålitlighet av Newsguard, en global tjänst som betygsätter nyhetskällor för deras journalistiska standarder.