Trenger global handling på betalingssystemer: FM Nirmala Sitharaman

0
106

Finansminister Nirmala Sitharaman (PTI/File)

Finansminister Nirmala Sitharaman sa fredag ​​at teknologi ikke respekterer fysiske grenser og at det er behov for global handling for å utvikle regelverk for teknologi- drevne betalingssystemer inkludert kryptovalutaer.

Hun snakket virtuelt på InFinity Forum – organisert av International Financial Services Centers Authority, i samarbeid med GIFT City og Bloomberg – sa: “Selv om vi tenker på nasjonalt nivå, bør det samtidig være en global mekanisme som vi hele tiden er gjennom. overvåke bevegelsen av teknologi, slik at enten det er din kryptovaluta, teknologidrevne betalingssystemer, personvern for data, om det er å sikre at data brukes etisk,” og legger til at det er behov for global kollektiv handling på disse områdene.

Senteret har listet opp lovforslaget om kryptovaluta og regulering av offisiell digital valuta, 2021, for introduksjon i Lok Sabha i vintersesjonen. Den søker å “skape et tilretteleggende rammeverk for opprettelsen av den offisielle digitale valutaen som skal utstedes av Reserve Bank of India”.

Som svar på en forespørsel om hvordan reguleringer kan holde tritt med teknologien som utvikler seg, sa Sitharaman at regulering – både lovgivende og utøvende – så langt bare har tatt igjen teknologien. “Så så lenge den utøvende og lovgivende makt bare innhenter det, vil du aldri være på toppen av det. Og med teknologi er jeg ikke sikker på at de (regulatorer) noen gang kan være på toppen av denne typen situasjoner, fordi den er i stadig endring og stadig utvikling,” sa hun.

< strong>📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste forretningsnyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.

© The Indian Express (P ) Ltd