Regjeringen har som mål å nå eksportmålet på Rs 35 000 crore innen 2024-25: Rajnath Singh

0
92

Forsvarsminister Rajnath Singh (filbilde)

SIDEN 2014 har India eksportert forsvarsprodukter verdt 38 000 crore Rs, sa forsvarsminister Rajnath Singh mens han talte til en begivenhet i MSME Conclave på lørdag.

“Regjeringen har som mål å nå eksportmålet på 35 000 crore Rs innen 2024-25,” sa Singh og la til at landet “eksporterer forsvarsutstyr til rundt 70 land”.

Han nevnte at , gitt regjeringens press for å oppmuntre til eksport, håpet han at India snart ville bli en nettoeksportør fra en nettoimportør. Landet vil snart bli en leverandør av toppmoderne teknologi, ikke bare for de indiske væpnede styrkene, men for verden, la han til

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

“På grunn av reformer utført av regjeringen, har landets forsvarseksport passert Rs 38 000-crore i løpet av de siste syv årene, og 12 000 MSME ble med i forsvarssektoren. Det har vært en økning i forskning og utvikling, oppstartsbedrifter, innovasjon og sysselsettingsmuligheter,” sa Singh.

Han uttalte at regjeringen hadde estimert Rs 85 000 crore industri for romfart og forsvar, og “bidraget fra privat sektor til dette har økt til Rs 18 000 crore.”

“I dag er det et betydelig antall MSME-er som bidrar med 29 prosent til vårt BNP gjennom sin nasjonale og internasjonale handel. Etter landbrukssektoren er det den største kilden til å skaffe sysselsetting til rundt 100 millioner mennesker. De jobber også for å involvere innovatører og formidlere i store bedrifter og bidra til å oppfylle målene til store industrielle enheter ved å bli en viktig del av verdikjeden og forsyningskjeden,” sa Singh.

Han la til at “Vi kan skape en verdenskjent industriell base i India som dekker de innenlandske og globale forsvarsbehovene.” Regjeringen, sa han, er i henhold til høyeste prioritet til selvtillit i forsvar med tanke på det stadig skiftende sikkerhetsscenarioet. Han utstrålte også tillit til at de indiske produsentene og deres tilknyttede MSME-er ville spille en viktig rolle i å imøtekomme landets forsvarsbehov og oppfylle det globale kravet.

Konklavet ble organisert av Forsvarsdepartementet’ s Department of Defense Production i samarbeid med Society of Indian Defence Manufacturers (SIDM).

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste India-nyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.