Regeringen siktar på att uppnå exportmål på 35 000 crore Rs 2024-2025: Rajnath Singh

0
54

Försvarsminister Rajnath Singh (filbild)

SEDEN 2014 har Indien exporterat försvarsprodukter till ett värde av 38 000 crore Rs, sa försvarsminister Rajnath Singh när han talade om en händelse av MSME Conclave på lördagen.

“Regeringen siktar på att uppnå exportmålet på 35 000 crore Rs 2024-2025,” sa Singh och tillade att landet “exporterar försvarsutrustning till cirka 70 länder”.

Han nämnde att , med tanke på regeringens push för att uppmuntra export, hoppades han att Indien snart skulle bli en nettoexportör från en nettoimportör. Landet kommer snart att bli en leverantör av den senaste tekniken, inte bara för de indiska väpnade styrkorna utan för världen, tillade han

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

“På grund av reformer som vidtagits av regeringen har landets försvarsexport passerat Rs 38 000 crore under de senaste sju åren, och 12 000 små och medelstora företag gick med i försvarssektorn. Det har skett en ökning av forskning och utveckling, nystartade företag, innovation och sysselsättningsmöjligheter”, sa Singh.

Han uppgav att regeringen hade uppskattat 85 000 miljoner Rs inom flyg- och försvarsindustrin, och “den privata sektorns bidrag till detta har ökat till Rs 18 000 crore.”

“Idag finns det ett stort antal små och medelstora företag som bidrar med 29 procent till vår BNP genom sin nationella och internationella handel. Efter jordbrukssektorn är den den största källan till att ge sysselsättning till cirka 100 miljoner människor. De arbetar också för att involvera innovatörer och medlare i stora företag och hjälpa till att uppfylla målen för stora industriella enheter genom att bli en viktig del av värdekedjan och leveranskedjan,” sa Singh.

Han tillade att “Vi kan skapa en världsberömd industriell bas i Indien som tillgodoser de inhemska och globala försvarsbehoven”. Regeringen, sade han, har högsta prioritet till självtillit i försvaret med tanke på det ständigt föränderliga säkerhetsscenariot. Han utstrålade också förtroende för att de indiska tillverkarna och deras associerade MSME-företag skulle spela en viktig roll för att tillgodose landets försvarsbehov och uppfylla de globala kraven.

Konklaven organiserades av försvarsministeriet’ s Department of Defense Production i samarbete med Society of Indian Defence Manufacturers (SIDM).

📣 Indian Express finns nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@indianexpress) och hålla dig uppdaterad med de senaste rubrikerna

För alla de senaste nyheterna från Indien, ladda ner Indian Express-appen.

  • Indian Express-webbplatsen har varit betygsatt GREEN för sin trovärdighet och pålitlighet av Newsguard, en global tjänst som betygsätter nyhetskällor för deras journalistiska standarder.