Protesterende ortodokse prest heckles pave på besøk i Hellas

0
111

Politi holder en protesterende ortodoks prest under besøket til pave Frans ved erkebiskopsrådet i Hellas i Athen. (AP)

Pave Frans ble hektet av en eldre gresk-ortodoks prest på lørdag da han ankom for et møte med lederen av landets ortodokse kirke, bevis på den vedvarende mistilliten mellom noen ortodokse og katolikker 1200 år etter at kristendommen ble spaltet i halvparten.

“Pave, du er en kjetter!” ropte presten tre ganger da Frans ankom residensen til erkebiskop Ieronymos i den greske hovedstaden Athen. Demonstranten falt til bakken da politiet førte ham bort, og Francis så ut til å ikke merke det da han gikk inn i boligen for sitt private møte med den ortodokse lederen.

Hendelsen fulgte etter små protester mot paven på hans forrige stopp, øya Kypros, som også er hovedsakelig kristen-ortodoks.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

I løpet av Francis’ tur, fornyet lederne av to kirker et løfte om å overvinne århundrer med mistillit og konkurranse om innflytelse. I motsetning til den ensomme presten, ønsket Ieronymos Francis velkommen «med en følelse av ære og brorskap».”

Francis' statsbesøk i Hellas kommer 20 år etter at Johannes Paul II foretok det første slike besøk siden det store skismaet, og brukte anledningen til å be om unnskyldning for syndene “ved handling eller unnlatelse” begått av katolikker mot ortodokse gjennom århundrene.< /p>

Francis fornyet denne unnskyldningen lørdag foran Ieronymos og andre ortodokse prelater, og sa at han skammet seg over handlingene til katolikker som på grunn av en «tørst etter fordel og makt, alvorlig svekket vår nattverd.”

Katolikker og ortodokse splittes om en rekke saker, inkludert pavens forrang.

Ieronymos på sin side fortalte Frans på lørdag at han delte pavens visjon om å smi sterkt bånd for å møte globale utfordringer som migrasjonskrisen og klimaendringer.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste verdensnyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.