Eksperter vil ta kontakt med boosterdose: Helseminister Mansukh Mandaviya i LS

0
185

Unionens helseminister Mansukh Mandaviya i Lok Sabha på fredag. (PTI)

Med flere stater som krever utrulling av boosterdoser av Covid-vaksiner for voksne og vaksinasjon for barn, sa Unionens helseminister Mansukh Mandaviya i parlamentet fredag ​​at regjeringen vil gå videre med disse to nøkkelspørsmålene kun på grunnlag av vitenskapelige anbefalinger fra de to ekspertgruppene om vaksineadministrasjon.

Disse avgjørelsene vil ikke være basert på økonomiske eller politiske hensyn, sa Mandaviya til Lok Sabha en dag etter at regjeringen annonserte oppdagelsen av de to første tilfeller av Omicron, den nye bekymringsvarianten Covid, i landet.

Les også |Vurder boosterdose for de over 40: INSACOG

– Stortinget ønsker å vite når regjeringen skal administrere boosterdoser, samt tidslinjen for barnevaksinasjon. Det er to alternativer foran oss: det ene er en politisk beslutning og det andre er en vitenskapelig beslutning, sa han.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

«Regjeringen bruker Rs 2,5 lakh crore for å gi gratis matkorn til folket i dette landet. Vi gir et tilskudd på Rs 1,5 lakh crore til bønder. Spørsmålet (om når regjeringen klarerer boosterdoser) er ikke økonomisk. Det er heller ikke et politisk spørsmål, sa helseministeren.

«Våre eksperter vil ta en endelig beslutning om spørsmålet om å vaksinere barn og gi boosterdoser (til den voksne befolkningen). På bakgrunn av deres anbefaling vil regjeringen gå videre. Dette er mitt klare svar i parlamentet,» sa Mandaviya.

Regjeringens øverste rådgivende organ for immunisering er National Technical Advisory Group in India (NTAGI), som gir anbefalinger om politikk og programmer basert på teknisk gjennomgang av vitenskapelig bevis.

Anbefalingene fra NTAGI legges frem for den nasjonale ekspertgruppen for vaksineadministrasjon for Covid (NEGVAC), som ledes av Dr VK Paul. NEVAC tar den siste oppfordringen om utrulling, prioritering og logistikk relatert til Covid-vaksinering.

Forklart |Forklart: Regjeringen svarer på spørsmål om Omicron

Mandaviya målrettet også opposisjonen, og anklaget dem for å politisere regjeringens politikk for Covid-vaksiner hele veien pandemien.

«På et tidspunkt var det politisk snakk om at helse er et statlig emne og at det burde gis tillatelse (av senteret) til å ta beslutninger om vaksinasjon. Noen sa at de også kan kjøpe vaksiner på egenhånd. (Statsminister Narendra) Modiji sa at du kjøper vaksinene da,” sa han.

“Så ble det andre spørsmålet reist: de som hadde muligheten til å betale og bli vaksinert, burde få lov til det, hvorfor gir ikke regjeringen tillatelse til privat sektor å vaksinere? Regjeringen bestemte seg for å gi 25 % til privat sektor,” sa Mandaviya.

Toppnyheter akkurat nå

Klikk her for mer

Med henvisning til ubrukte doser med privat sektor sa helseministeren at vaksinasjonskampanjen hovedsakelig har vært drevet av det offentlige.

“Etter at vi ga (det) til privat sektor, ble et annet spørsmål reist: Regjeringen burde vaksinere gratis. Modiji startet den gratis vaksinasjonskampanjen for alle. Nå har det blitt reist et problem om at privat sektor har uutnyttede vaksinedoser. Så vi sa at det ikke er et problem hvis privat sektor ikke vaksinerer folk. I dag har 97 prosent av dosene blitt administrert gratis av regjeringen, sa han.

Avslutningsvis sa Mandaviya at Indias vitenskapelige samfunn, som han beskrev som landets styrke, diskuterer spørsmålet om boosterdoser.

“Nå har et spørsmål blitt reist: vi har doser, hva vil du gjøre med dem? Det kan ikke finnes noen løsning på politiske spørsmål. Men må vi ta en politisk beslutning eller en vitenskapelig beslutning? Når vi snakker om en vitenskapelig beslutning, er det to ekspertgrupper på vaksiner. WHOs sjefforsker (Soumya Swaminathan) er en kvinne fra India. Dette er Indias styrke. I India møtes og diskuterer forskerne regelmessig,” sa han.

Mandaviya ga også detaljer om de to pasientene som ble oppdaget med Omicron i landet, og sa at alle primære og sekundære kontakter i ett tilfelle, av en 66 år gammel sørafrikansk statsborger, har blitt sporet og testet. “Alle av dem har vist seg å være Covid-negative,” sa han.

I det andre tilfellet, av en 46 år gammel lege, sa Mandaviya at fem kontakter har testet positivt. “Genomsekvenseringen av disse personene (fem kontakter) er fortsatt i gang,” sa han. Ifølge Mandaviya har prøver av 18 internasjonale passasjerer, som testet positivt, blitt sendt for genomsekvensering.

«I følge informasjonen vi har mottatt, har Omicron blitt oppdaget i 29 land. Omtrent 373 tilfeller av denne varianten er rapportert globalt… I land der denne varianten er funnet, har vi kategorisert dem som 'i risiko'….av de 58 flyvningene som har ankommet fra risikoland, har mer enn 16 000 passasjerer blitt utsatt for RT-PCR-tester. Bare 18 passasjerer har testet positivt for Covid,» sa han.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste India-nyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.

© The Indian Express (P ) Ltd