CBSE Class 10 Math Term-1 Exam Analysis: Studenter tyckte att uppsatsen var lång, två frågor ställda från raderade avsnitt

0
60

CBSE Class 10 Term 1 Maths Exam: Frågepappret innehöll en mängd olika frågor inklusive MCQ och fallstudiebaserade frågor. Expressfoto av Jaipal Singh

Central Board of Secondary Education (CBSE) genomförde termin 1 klass 10 styrelseprov 2021-22 i matematik den 4 december 2021, från 11:00 till 13:00. Ämneskoden för standardpapper är 041 och grundpapper är 241.

Frågepappret hade tre avsnitt (avsnitt A, B och C). Det fanns ingen negativ poäng och varje fråga fick 1 poäng. Frågepappret hade en mängd olika frågor inklusive MCQ och fallstudiebaserade frågor. I avsnitt A och B – 16 frågor av 20 måste besvaras respektive medan i avsnitt C 8 frågor av 10 måste besvaras.

Läs |CBSE Class 10 Science Term 1 Exam Analysis: Alla frågor från kursplanen, eleverna tycker att uppsatsen är svår

De flesta av eleverna tyckte att standarduppsatsen var lång, även om många kunde avsluta uppsatsen exakt i tid. Sammantaget bedömdes uppsatsen som utmanande av kandidaterna. Under tiden var den grundläggande matematikuppsatsen välbalanserad. Majoriteten av frågorna var lätta. Fallstudiebaserade frågor och frågor från Coordinate Geometry var dock knepiga.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

“Majoriteten av frågorna i uppsatsen var baserade endast om de ämnen som nämns i termin-1 CBSE-kursplanen. Men två frågor i standarduppsatsen var baserade på trigonometriska identiteter som kom från den raderade delen av kursplanen, säger Arti Chopra, rektor Amity International School Gurugram.

“Standard matematik frågepapper var knepigt och de flesta av frågorna var tillämpningsbaserade. Det fanns också några HOT’s frågor och överlag var frågorna tidskrävande. Fallstudiebaserade frågor var jämförelsevis enkla”, tillade hon

Läs |CBSE Class 10 Home Science examensanalys: Totalt uppsats bedömdes som måttligt svårt

Vaman Rao Patil, mattelärare vid JAIN International Residential School (JIRS), Bengaluru sa att den övergripande svårighetsgraden för frågorna var lätt att moderera. ”Frågorna testade eleverna’ kunskap, förståelse för begreppen, retentionsförmåga, rekapitulation, logiskt resonemang, analytiskt tänkande och högre ordningstänkande. Uppsatsen var utmanande vilket krävde att eleverna tänkte mycket.” sa han.

📣 Indian Express finns nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@indianexpress) och hålla dig uppdaterad med de senaste rubrikerna

För alla de senaste utbildningsnyheterna, ladda ner Indian Express-appen.

  • Indian Express-webbplatsen har varit betygsatt GREEN för sin trovärdighet och pålitlighet av Newsguard, en global tjänst som betygsätter nyhetskällor för deras journalistiska standarder.

© IE Online Media Services Pvt. Ltd