Annonseinntekter: Facebook og Google utgjør mer enn topp 10 mediefirmaer samlet

0
195

Sammen utgjør Facebook India og Google India opptil 80 prosent av de innenlandske digitale annonseinntektene.

Det var kjent at nettannonsering gradvis ble borte fra andre medier, men de siste annonseinntektene fra India-virksomheten til BigTech-selskapene Facebook og Google har satt tradisjonelle medieselskaper på varsel.

Med Rs 23 213 crore er deres samlede annonseinntekter høyere enn de kombinerte annonseinntektene til de 10 listede tradisjonelle mediebedriftene til Rs 8 396 crore, viste en analyse fra The Indian Express.

Les også |Facebook India økte brutto annonseinntekter 41 % til 9 326 crore Rs.

Sammen utgjør Facebook India og Google India opptil 80 prosent av de innenlandske digitale annonseinntektene.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png Forklart |Hva er Facebook Protect, hvem kan få det og hvorfor

Tenk på dette: For det siste regnskapsåret rapporterte Zee Entertainment Enterprises, som har den største markedsverdien blant børsnoterte medieenheter, totale inntekter på Rs 7,729 crore. Av dette var inntektene fra annonser 48 prosent, eller omtrent Rs 3710 crore. Til sammenligning rapporterte Facebook India alene om brutto annonseinntekter på 9 326 crore Rs for regnskapsåret 2020-21, mens det for Google var 13 887 crore Rs.

Tilsvarende for Sun TV Network, som er blant de største kringkasterne i India, var de totale inntektene fra annonsering og salg av kringkastingsautomater for den siste regnskapsperioden 998,5 crore Rs, som er en tidel av brutto annonseinntekter rapportert bare av Facebook India .

Toppnyheter akkurat nå

Klikk her for mer

Bennett Coleman and Company Limited (BCCL), en av de største og mest diversifiserte medieselskaper, hadde rapportert en konsolidert driftsinntekt på Rs 5337,9 crore for regnskapet som ble avsluttet 31. mars. Dette er litt mer enn halvparten av brutto annonseinntekter til Facebook India.

Les også |Facebook Protect utvides til flere land, inkludert India; vil tilby ekstra beskyttelse til høyrisikokontoer

Både Facebook India og Google India henger imidlertid etter aspekter som nettoinntekter og nettoresultat, sammenlignet med tradisjonelle medieselskaper. For eksempel, mens Facebook India rapporterte en nettoinntekt på Rs 1481 crore, og Google India rapporterte en nettoinntekt på Rs 6,386 crore, rapporterte Zee Entertainment Enterprises en nettoinntekt på Rs 7,729 crore.

Hovedårsaken til dette er at Facebook India og Google India opererer på en annonseforhandlermodell i India, noe som betyr at de kjøper inventar fra et globalt datterselskap av firmaets amerikanske hovedkvarter og deretter videreselger annonseplassen til sin klient i India. For dette betaler de en andel av brutto annonseinntekter til det globale datterselskapet som de kjøper annonseplassen fra.

Blant de ti listede tradisjonelle medieselskapene er mediehus som TV18 Broadcast, DB Corp, Jagran Prakashan, Entertainment Network og TV Today Network, som rapporterte annonseinntekter på Rs 1083,18 crore, Rs 1008,4 crore, Rs 886 crore, Rs 52 crore , og Rs 580 crore, henholdsvis for det siste finansåret.

Bransjekilder sa at mens Facebook India betaler opptil 90 prosent av deres brutto annonseinntekter til det globale datterselskapet, betaler Google India opptil 87 prosent .

Veksten i brutto annonseinntekter, sa en Meta-talsperson, kan tilskrives Indias skifting mot digitalt, som ikke bare gjenspeiles i forbrukere som bruker digitale verktøy for kjøp av daglige behov, men også dypt digitalt engasjement med bedrifter og merkevarer.

< /p>

“Vi oppdager nå at mange av endringene i forbrukeratferd utløst av pandemien er kommet for å bli og vil fortsette å drive vekst for digitale annonseplattformer, spesielt ettersom kunnskapsrike markedsførere gjør digitalt til en sentral del av strategien deres. ,” sa en talsperson for selskapet.

I følge en rapport fra Dentsu var reklameindustrien i India klar til å vokse til 70 343 crore Rs innen utgangen av 2022 fra 62 577 crore Rs ved slutten av 2021, mens den digitale reklameindustrien ville vokse til 23 673 crore Rs med 2022 sammenlignet med Rs 18 938 crore innen utgangen av 2021.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste forretningsnyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.

© The Indian Express (P ) Ltd