100 år med offentlig regnskapskomité: Venkaiah Naidu oppfordrer til debatt om freebies, Om Birla bemerker viktigheten av huspaneler

0
130

Foredragsholdere for lovgivende forsamlinger fra hele landet deltok på den første funksjonen. (Twitter/VPSekretariat)

Visepresident og Rajya Sabha-formann M Venkaiah Naidu påpekte at ressursbasen og deres beste bruk skiller utviklingsøkonomier fra utviklede økonomier, og ba på lørdag om en bredere debatt om “gratispriser” gitt av forskjellige regjeringer og sa at det burde være harmoni mellom velferds- og utviklingsmål.

På en funksjon for å markere hundreårsfeiringen av parlamentets offentlige regnskapskomité (PAC), sa han at PAC kan være redesignet som offentlig regnskap og revisjonsutvalg gitt det faktum at revisjonsgjennomgang også er dens kjernefunksjon.

Det to dager lange arrangementet ble innviet av president Ram Nath Kovind, som i sin tale sa at et “parlamentarisk demokrati ville være ufullstendig uten parlamentariske komiteer, og gransking av offentlige regnskaper av folkets representanter spiller en viktig rolle i å sikre ansvarlighet, som er sentralt for styring.”

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png Toppnyheter akkurat nå

Klikk her for mer

Lok Sabha-speaker Om Birla sa at hovedansvaret til demokratiske institusjoner er å gjøre regjeringen ansvarlig og gjennomsiktig overfor folket.

For å understreke betydningen av huspaneler sa president Kovind: ” Uten parlamentariske utvalg ville et parlamentarisk demokrati blitt ufullstendig. Det er gjennom PAC at innbyggerne holder oversikt over statsfinansene. I det parlamentariske demokratiet er ansvarlighet sentralt i styresett.»

Når han snakket om freebies, sa Naidu: «Vi er alle i live med det nåværende scenariet med regjeringer som hengir seg til å dele ut freebees av åpenbare grunner. Selv om det er en viktig forpliktelse for myndighetene å sikre de trengendes velferd og sosial trygghet, er det på tide at det blir en bredere debatt om harmonisering av velferds- og utviklingsmål. Utgiftene må balanseres nøye slik at både kortsiktige og langsiktige utviklingsmål får lik oppmerksomhet.»

Han sa: “Siden PAC må undersøke effektiviteten av ressursbruk når det gjelder sosioøkonomiske resultater, kan det være på sin plass for komiteen å undersøke spørsmålet om å balansere disse to målene for en bredere vurdering.”

Birla påpekte at demokratiske institusjoner ikke bare har en avgjørende rolle i nasjonsbygging, men i dag blir sett på som “effektive plattformer for å løse folks problemer og oppfylle deres forventninger”.

Foredragsholdere fra lovgivende forsamlinger fra hele landet deltok på åpningsfunksjonen. Ingen seniorminister var til stede.

Både Kovind og Birla hyllet rollen som PAC-er spilte i det uavhengige Indias styringshistorie. “Det har blitt betrodd et stort ansvar for å vise dyd av klokskap,” sa Kovind. «Det hjelper til med å finne bedre måter å øke ressursene på og, enda viktigere, å bruke dem effektivt på folks velferd. Når parlamentet gir tillatelse til den utøvende ledelsen til å skaffe og bruke midler, har det plikt til å vurdere om midler ble samlet inn og brukt i samsvar med dette.”

Birla sa: “I et utviklingsland som India, konstruktive forslag fra PAC har ikke bare fremmet optimal bruk av økonomiske ressurser, men har også hjulpet til med å forbedre regjeringens politikk og programmer…”

Taleren foreslo at det burde være én felles plattform for PAC-er i parlamentet og statlige lovgivere. “Dette vil sikre bedre koordinering og større åpenhet og ansvarlighet for den utøvende ledelsen,” sa han.

PAC-leder Adhir Ranjan Chowdhury sa at komiteen jobber på ikke-partilinjer med en ånd av dedikasjon og tjeneste for landet .

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste India-nyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.

© The Indian Express (P ) Ltd