Wat we kijken: 'Nikita' is de rebelse spion die je nodig hebt in je leven

0
131
Warner Brothers

< p>Het is moeilijk om een ​​goede spionageshow te vinden die net zoveel focust op slechte momenten als op het drama tussen de personages. Nikita vindt die perfecte balans, waardoor je tegelijkertijd verliefd wordt op de personages en je op het puntje van je stoel houdt met al zijn wendingen.

De show volgt de hoofdpersoon, Nikita, terwijl ze werkt om de geheime Amerikaanse organisatie neer te halen die haar tot een moorddadige spion heeft gemaakt. Deze organisatie, Division genaamd, is technisch gezien geen erkende overheidsinstantie, dus ze hoeven zich niet aan dezelfde regels te houden als de CIA, FBI of andere inlichtingendiensten. Niemand dubbelcheckt het werk van Division, dus ze wenden zich snel af van alleen voor Amerika te werken en beginnen met het aannemen van privé-biedingen en het vermoorden van mensen alleen voor meer geld.

Als Nikita zich realiseert dat ze dat niet langer wil doen Divisie's vuile werk voor hen doet, ontsnapt ze en begint haar strijd om ze neer te halen. Het is ongelooflijk leuk om Nikita's reis te volgen en te zien hoe ze Division gedurende de show een stap voor blijft.

Nikita werd oorspronkelijk vier seizoenen uitgezonden op The CW tussen 2010 en 2013; hoewel dit een Amerikaans drama is, is het gebaseerd op de Franse film met de titel La Femme Nikita. En met de verbluffende cast van de show (Maggie Q, Lyndsy Fonseca en Shane West), is het geen wonder dat de show zoveel succesvolle seizoenen had.

Video afspelen

Een van mijn favoriete dingen aan Nikita is hoe goed Maggie Q de rol van Nikita speelt, ze was gemaakt voor deze rol. Hoewel ik uit angst voor spoilers geen details kan weggeven, zijn er veel intense momenten in deze show waarop het lijkt alsof haat, verdriet, liefde of frustratie gewoon afkomstig zijn van Maggie Q, en het geeft je het gevoel dat alle voelt.

Lyndsy Fonseca, die Alex speelt (die Nikita redde tijdens een missie), en Shane West, die Michael (Nikita's trainer) speelt, samen met de rest van de cast, doen dat allemaal ook fantastische banen. Maar Maggie Q is de stralende ster in Nikita.

En hoewel dit een CW-show is, dus het budget was waarschijnlijk niet al te geweldig, zijn de vechtscènes behoorlijk gechoreografeerd. Je zult merken dat je bijna betoverd raakt door te zien hoe Nikita uit de meest lastige situaties komt met al haar Division-trainingen.

Dat gezegd hebbende, het verhaal is wat je verslaafd zal houden. Het eerste seizoen heeft een speciaal plekje in mijn hart, alleen omdat het het eerste is en al mijn favoriete personages erin bevat. Alle latere seizoenen zijn ook uitstekend, maar je kunt zien dat de schrijvers veel tijd en moeite hebben gestoken in het script van seizoen één.

Ook hier is een bonus: je kunt ze alle vier bekijken seizoenen van Nikita nu gratis op CW Seed. Er zijn advertenties waar je doorheen moet, maar je hoeft nooit te betalen voor een abonnementsservice of per aflevering te betalen. Het is de perfecte show voor iedereen die van spionagethrillers houdt.

Wat we kijken

Nikita

Bekijk deze stoere spion het bureau uitschakelen dat haar nu op CW Seed heeft gemaakt. (Het is gratis te streamen!)

Nu bekijken