Wat is een All-in-One (AIO) printer en moet u er een kopen?

0
144
AlexLMX/Shutterstock.com

Printers hebben een lange weg afgelegd sinds ze alleen nog konden printen. Ze kunnen nu ook vaak documenten scannen en faxen. De vraag is of je de toegevoegde functionaliteit nodig hebt en of het de kosten waard is.

Wat is een alles-in-één printer?< /h2>

Als u onlangs op zoek bent geweest naar een nieuwe printer, bent u waarschijnlijk de term 'alles-in-één' tegengekomen. (AIO) of multifunctionele printer. Op het eerste gezicht is de waardepropositie duidelijk: u krijgt een printer die meer kan dan alleen printen, maar zijn deze extra functies echt nuttig of zelfs goed?

De waarheid is dat je krijgt waar je voor betaalt. U krijgt geen eersteklas scanner ingebouwd in een alles-in-één printer. Maar dat mag geen probleem zijn. Als u bijvoorbeeld slechts enkele van uw documenten scant om ze veilig te bewaren, hebt u geen geavanceerde scanner nodig die een afbeelding met een hoge resolutie kan maken.

Er is ook de kleine hapering dat, hoewel je misschien een specifieke functie beschikbaar hebt als onderdeel van de AIO, deze mogelijk niet volledig werkt zonder extra apparatuur. Om bijvoorbeeld te faxen, moet u mogelijk een computer op de AIO hebben aangesloten om correct te kunnen functioneren. Maar nogmaals, als je eenmaal naar duurdere modellen gaat kijken, hebben ze ingebouwde faxfunctionaliteit zonder dat je een externe pc nodig hebt.

Zoals je kunt zien, is het niet altijd eenvoudig.< /p>

Waar u op moet letten bij het kopen van een AIO-printer

Functionaliteit moet altijd op de eerste plaats komen, vooral als u op zoek bent naar deze extra functies. Als u een stap dieper gaat, moet u ook overwegen hoe u uw AIO wilt gebruiken en of er specifieke functies zijn die uw leven gemakkelijker kunnen maken. Maak je bijvoorbeeld veel foto's die op een SD-kaart staan? Zoek een multifunctionele printer met een SD-kaartsleuf, zodat u geen pc als tussenpersoon hoeft te gebruiken.

Advertentie

Ten tweede, en enigszins voor de hand liggend, is het belangrijk om een ​​printer te kiezen die aan uw behoeften voldoet, aangezien dat het primaire apparaat is dat u koopt. Heeft het een goede resolutie en kleurprofiel? Moet je voor laser of inkjet gaan? Hoeveel pagina's moet u afdrukken en hoeveel kost dat? Deze zouden allemaal een grote rol moeten spelen bij het maken van uw keuze.

Ten slotte wilt u kijken naar connectiviteit en compatibiliteit. Sommige AIO-printers kunnen slechts via één kabel of op één computer tegelijk worden aangesloten, en als u zich in een omgeving met meerdere computers bevindt, kan dat een probleem zijn. Evenzo, als u rechtstreeks vanaf uw telefoon wilt afdrukken, heeft u een AIO nodig die via een app kan worden uitgevoerd.

Zijn AIO-printers de moeite waard?

Het grootste probleem met AIO-printers zijn de kosten versus de kwaliteit.

Zoals hierboven vermeld, krijg je uiteindelijk een slechtere set apparaten in één voor een lagere prijs—tenzij je bereid bent om geld uitgeven om een ​​duurdere AIO te krijgen. Aan de hoge kant wilt u nog eens $ 200 tot $ 300 of meer uitgeven aan uw printer. Op dat moment is het misschien beter om speciale apparaten te kopen voor elk van de dingen die je wilt doen, in plaats van ze als onderdeel van een pakket te kopen.

De balans is uitzoeken hoeveel u bereid bent te besteden en met welke kwaliteit en functies u genoegen neemt. Als u $ 150 kunt uitgeven en een AIO kunt krijgen die aan uw behoeften voldoet en u vindt de kwaliteit goed, dan moet u er absoluut voor gaan.

Afgezien van de kwestie van kosten versus kwaliteit, is de enige een ander probleem is dat als een deel van de AIO kapot gaat, je jezelf waarschijnlijk van de andere berooft als het wordt gerepareerd. Het is net alsof je al je eieren in één mand legt: als één ei breekt, moet je stoppen en de rest ook opruimen.

LEES VOLGENDE

  • › Een gebruikte Mac of MacBook kopen? Controleer deze dingen voordat u koopt
  • › Functies versus formules in Microsoft Excel: wat is het verschil?
  • › 5 psychologische trucs in gratis te spelen games (en hoe ze te vermijden)
  • › Hoe u uw Spotify Wrapped 2021 kunt vinden
  • › Wat is MIL-SPEC valbeveiliging?
  • › 5 websites die elke Linux-gebruiker een bladwijzer zou moeten maken