Sverige överklagar kritiserat OS-beslut om femkamp

0
95

Det svenska förbundet för modern femkamp överklagar nu beslutet om att hästhoppning försvinner som en av grenarna i modern femkamp efter OS i Paris 2024, rapporterar TT. Beslutet har mötts av hård kritik från flera håll. Skälet till att ridningen ska strykas är att modern femkamp riskerar att överhuvudtaget inte få vara med i OS om hästhoppningen blir kvar. Det efter sommarens skandal i Tokyo då en tysk deltagare slog en häst som inte ville hoppa över ett hinder. – Vi har ju i Sverige under lång tid jobbat för att femkampen ska utvecklas och att ridningen naturligtvis ska vara kvar, men att man ska jobba med god hästhållning och utbilda både ryttare och ledare och så vidare just i ridmomentet för att säkerställa att det blir bra, säger det svenska förbundets ordförande Bengt Jönsson till SVT.