Studenter stiller opp for å studere i utlandet etter et år med Covid; toppdestinasjoner inkluderer USA, Storbritannia og Canada

0
138

I august 2021 sa en uttalelse fra den amerikanske ambassaden at over 55 000 indiske studenter og utvekslingsbesøkende reiser for å studere i USA i år, og kaller det en 'all-time record' . (Filbilde)

Etter flere nedstengninger, stengte internasjonale grenser og økonomiske begrensninger det siste halvannet året, strømmer studenter over hele verden igjen til utenlandske universiteter for høyere utdanning.

De nylige Cambridge Internationals årlige reisemål avslørte at til tross for virkningene av pandemien, har ikke Cambridge-studentenes ønske om å fortsette høyere utdanning i utlandet endret seg. Over en tredjedel av Cambridge-studentene har sluttet seg til utenlandske universiteter midt i pandemien. Undersøkelsen fremhevet videre at de fire beste internasjonale destinasjonene globalt er Storbritannia, USA, Canada og Australia.

I følge dataene som deles av rådgivere for utenlandsstudier, kan årsakene til at disse destinasjonene fortsetter å tiltrekke seg utenlandske studenter variere. fra kvalitetsundervisning til bedre muligheter.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

INTO University Partnerships gjennomførte nylig en global undersøkelse med studenter fra 93 land i august 2021 for å forstå virkningen av pandemien på utenlandske utdanningsambisjoner og høyere utdanningsvalg for Gen Z-befolkningen. Den fremhevet at de 3 beste grunnene til å velge et universitet er undervisning av høy kvalitet (54,4 % prosent), tilgjengelighet av stipend (50,5 prosent) og en høy sysselsettingsgrad for kandidater (46,4 prosent).

Les |US regjeringen foretrekker studentvisum, avtaler skal være tilgjengelige fra 1. november

I følge Leap Scholar, en utenlandsk oppstart av edutech, ønsket så mange som 61 prosent av studentene som henvendte seg til selskapet for rådgivning for opptakssyklusen i 2021 å studere i Storbritannia, etterfulgt av 23 og 11 prosent som valgte henholdsvis Canada og USA .

Medgründer av Leap Scholar, Vaibhav Singh, mener at pandemien ikke kommer til å endre den tiår lange arven fra disse landene.

«Rangeringer er ikke den eneste parameteren for at studenter skal velge et universitet. Mange universiteter i Sør-Asia er skyhøye i rangeringslistene, men de klarer ikke å tiltrekke seg internasjonale studenter. Siden engelsk har blitt verdens forretningsspråk, trekkes studenter automatisk til engelsktalende land. 2022 vil bli det største året for studier i utlandet, ettersom det er stor oppdemmet etterspørsel på grunn av covid, sa Singh.

Les |Til tross for bestemmelser, sliter studenter med ulik funksjonalitet for grunnleggende rettigheter

I henhold til IDP Connects New Horizons-undersøkelse utført i 55 land, valgte over 39 prosent av respondentene Canada som sitt førstevalg etterfulgt av Storbritannia og USA (17 prosent). 16 prosent av deltakerne valgte Australia som førstevalg.

«USA er på vei tilbake i det nye politiske regimet. For indiske studenter er arbeidsreglene etter studiet den mest populære driveren. Både Canada og Australia tilbyr liberale kurs og enkle permanente oppholdsbestemmelser. Til tross for at Australias grenser er stengt midt i hele pandemien, har det klart å tiltrekke seg utenlandsk talent på grunn av de nylige endringene i arbeidsvisum etter studiet, som lar studentene holde seg tilbake i tre år,» Piyush Kumar, Regional Director (Sør-Asia) ), IDP Education, sa.

Les også |Tusenvis av indiske studenter sikrer amerikanske visumavtaler for juli, august

Amerikanske universiteter rapporterer økt interesse fra studenter fra hele verden. Truman State University mottok rekordhøye internasjonale studentsøknader for semesteret våren 2022 med “tall doblet sammenlignet med tidligere”.

«Mens USA fortsatt er det land som mottar flest internasjonale studenter, har antallet gått ned i løpet av de siste årene, delvis på grunn av mer restriktiv innvandringspolitikk, anstrengte internasjonale relasjoner og reiseforbud. Den nåværende administrasjonen legger ut velkomstmatten for internasjonale studenter. Vi har hatt et betydelig antall utsettelser i løpet av de siste tre semestrene, og vi forventer at trenden vil vedvare inn våren 2022, men antallet søknader har økt to ganger, sier Tim Urbonya, administrerende direktør for internasjonal utdanning ved Truman State University.

Diwakar Chandiok, rekrutteringsdirektør, Sør-Asia, INTO Universities Partnerships, deler at økningen kan tilskrives lempelsene i søknadskravene. “Mange amerikanske universiteter frafalt SAT, GRE-score for opptak midt i covid. Dessuten ble studentene også utstyrt med proviant for å komme for sent på campus eller bli med på det første semesteret online. Etter Brexit har mange jobber som ideelt sett ble tatt opp av europeere nå blitt tilgjengelige på markedet. Derfor er flere arbeidsmuligheter etter studiene tilgjengelige for utenlandske studenter,” sa Candiok.

Antallet visum utstedt av Storbritannia og USA i 2021 er også et bevis på den høye tilstrømningen av studenter. Den amerikanske regjeringen hadde gitt nesten 15 000 F-1 studentvisum til indianere mellom oktober 2019 og september 2020, ifølge data fra det amerikanske utenriksdepartementet. I år har det vært en betydelig økning ettersom USA allerede hadde utstedt 62 000 indiske studentvisum innen slutten av sommeren 2021.

Les også |Hvordan det å søke på college i utlandet endres (og ikke endres)

I følge nyere data delt av UK Home Office, ble totalt 90 669 indianere utstedt studentvisum i 12-månedersperioden som slutter i september 2021. Sammenlignet med året som slutter i september 2020, er det en økning på 45 677, som markerer en 102 pr. prosent økning i studentvisum gitt til indianere.

“Som det fremgår av visumdataene, øker interessen for høyere utdanning i Storbritannia år for år – dette kan tilskrives flere årsaker – anerkjente institusjoner og deres arv, kvalitetsprofessorer, livserfaring og muligheten til å satse på karrierer i en internasjonal hub. Graduate-ruten gjør det imidlertid mer verdifullt å ta høyere utdanning i Storbritannia,” sa Janaka Pushpanathan, direktør for Sør-India, British Council.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste utdanningsnyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.

© IE Online Media Services Pvt. Ltd