PSA: pas op voor deze nieuwe oplichting bij het bezorgen van sms-berichten

0
108
Justin Duino

< p>We zijn getraind om spam-e-mails te verwachten en erop te letten. Maar nu sturen oplichters realistisch ogende sms-berichten (zoals die hierboven) die zich voordoen als verzend- en pakketbezorgingsbedrijven zoals FedEx.

Update, 2/12/21 : In de tijd sinds de oorspronkelijke publicatie, is er een nieuwe oplichting met sms-berichten voor pakketbezorging de ronde gedaan. Het belangrijkste verschil tussen de laatste poging tot phishing via sms en die hierboven is de toevoeging van de voornaam van de ontvanger. De oplichter(s) denken waarschijnlijk dat het toevoegen van persoonlijke informatie het bericht officiëler kan laten lijken, waardoor de kans groter wordt dat de link wordt geopend.

Door een stap terug te doen en het sms-bericht te analyseren, is het gemakkelijk te zien dat dit oplichterij is. Ten eerste lijkt het telefoonnummer afkomstig te zijn van iemands persoonlijke nummer. Ten tweede identificeert de afzender zichzelf of de koerier nooit. Ten derde ziet de URL van de link er verdacht en onofficieel uit. En ten slotte leest de grammatica van het sms-bericht niet alsof het van een legitieme bron komt.

GERELATEERD: Hoe om een ​​sms-oplichting te spotten

Zoals we hieronder hebben beschreven, is het nooit veilig om op links te tikken of te klikken die afkomstig zijn van afzenders die u niet kent. Als een bericht er ooit raar uitziet, kun je het nummer beter rapporteren en blokkeren en het bericht verwijderen.

Dit is niet de eerste keer dat spammers sms gebruiken om nepberichten te verzenden, maar het lijkt erop dat meer mensen dit specifieke scambericht voor pakketbezorging ontvangen. Als ontvanger van zo'n aanval hebben we besloten de link te openen en te kijken wat er precies wordt gedeeld. We raden u NIET aan om het bericht te openen of op links te klikken. In plaats daarvan moet je de afzender onmiddellijk blokkeren en het bericht verwijderen.

Advertentie

Nadat je op de link hebt geklikt, word je naar een duidelijk nep Amazon-vermelding geleid en wordt je gevraagd om een ​​klanttevredenheidsonderzoek in te vullen. Als dank voor het beantwoorden van enkele vragen, krijg je de kans om een ​​“dure” product gratis als beloning.

Nu is het 8217 Het is tijd om de spammer te vertellen waar je woont en hem een ​​creditcardnummer te geven. Zoals je kunt zien, is de “beloning” is gratis, maar je moet nog steeds een kleine verzend- en administratiekosten betalen.

GERELATEERD: Hoe oplichters e-mailadressen vervalsen en hoe je het kunt zien< /p>

De echte zwendel zit in de kleine lettertjes. Door akkoord te gaan met het betalen van de kleine verzendkosten, meldt u zich ook aan voor een proefperiode van 14 dagen bij het bedrijf dat de zwendelproducten verkoopt. Na de proefperiode wordt u elke maand $ 98,95 in rekening gebracht en als beloning een nieuwe voorraad verzonden van het item dat u heeft geclaimd.

Nogmaals, u moet nooit op een link klikken waarvan u denkt dat deze van een spammer komt. En als u per ongeluk de link opent, moet u zeker nooit uw creditcardnummer invoeren of de site persoonlijke informatie verstrekken.

Bekijk de onderstaande tweet als u denkt dat u er goed in bent identificeren van valse en echte verzendberichten. Een van de screenshots is een identiek bericht aan het bericht dat we hebben ontvangen en de andere is een legitieme verzendmelding.

Als u het doelwit bent geworden van dit soort spamberichten, raden we u aan het nummer onmiddellijk te blokkeren. iPhone- en Android-gebruikers hebben beide toegang tot ingebouwde tools voor het blokkeren van spam die zouden moeten helpen het aantal valse berichten te verminderen.

Wees veilig daarbuiten!

GERELATEERD : Sms-berichten met spam op een iPhone blokkeren

LEES VOLGENDE

  • › Wat is smishing en hoe bescherm je jezelf?
  • › Scam-waarschuwing: Nee, Netflix schort uw account niet op
  • › Waarom krijg ik oplichtingsoproepen van soortgelijke nummers als de mijne?
  • › Pas op: deze Verizon Smishing-zwendel is waanzinnig realistisch
  • › Hoe herken je oplichting via sms
  • › 5 websites die elke Linux-gebruiker een bladwijzer zou moeten maken
  • › Cybermaandag 2021: beste technische deals
  • › De computermap is 40: hoe de Xerox-ster het bureaublad heeft gemaakt