Husnikk søkt for Rs 3,74 lakh crore ekstra utgifter

0
128

Finansminister Nirmala Sitharaman søkte fredag ​​parlamentarisk godkjenning for et tilleggsforbruk på Rs 3,73,761 crore, og plasserte den andre gruppen av supplerende krav om tilskudd for den nåværende finanspolitikken. (Fil)

Finansminister Nirmala Sitharaman søkte fredag ​​parlamentarisk godkjenning for et tilleggsforbruk på 3 73 761 crore Rs, og plasserte den andre gruppen av supplerende krav om tilskudd for det nåværende finansregnskapet. Dette innebærer en høyere enn forventet netto kontantutgang på Rs 2,99,243 crore; resten vil bli dekket gjennom sparing eller økte kvitteringer fra ulike departementer og avdelinger.

Mer enn 80 prosent av den ekstra netto kontantutgangen under den andre gruppen av tilleggskrav gjelder fem elementer – egenkapitaltilførsel til Air India Assets Holding Ltd (Rs 62 057 crore), tilleggssubsidier for gjødsel (Rs 58 430 crore) og mat (Rs 49 805 crore), klarering av forfalt kontingent til eksportører (Rs 53 123 crore) og større bevilgning til den nasjonale landlige jobbordningen (Rs) 22 039 crore).

Kravene inkluderer totalt 69 tilskudd og to bevilgninger.

I juli hadde Sitharaman også søkt House-nikk for ytterligere utgifter på Rs 1,87 lakh crore, som en del av den første bunken med supplerende krav om tilskudd for FY22. Det innebar et netto ekstra kontantuttak på Rs 23 675 crore. FE

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste forretningsnyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.

© The Indian Express (P ) Ltd