Hur man döljer beställningar på Amazon

0
55
Nicole Glass Photography/Shutterstock.com

Om du delar ett Amazon-konto med din partner—eller låter andra använda din Prime-inloggning—kan du ibland vilja dölja en beställning från din historik. På så sätt kommer du inte att förstöra överraskningen med en födelsedagspresent, eller så kommer dina barn inte se något de inte borde när de handlar skolmaterial. Så här gör du.

Innehållsförteckning

  • Hur att arkivera eller dölja en beställning på Amazon
  • Konfigurera Amazon Household istället

Hur man arkiverar eller döljer en beställning på Amazon

Logga in på Amazon och klicka på Returer & Beställningar i det övre högra hörnet.

Detta kommer att visas du en lista över alla saker du har beställt under de senaste tre månaderna. Bläddra igenom listan tills du hittar beställningen som du vill dölja och klicka på “Visa beställningsinformation.” Om du inte ser det, använd sökfältet för att hitta det.

För objektet som du vill dölja klickar du på “Arkivera beställning.”

Klicka sedan på “Arkivera beställning” på nytt. Allt du beställde samtidigt kommer också att arkiveras.

Annons< br>

När någon nu tittar på listan över dina beställningar, visas den inte. Den är dock fortfarande tillgänglig i beställningsarkivet.

Du kan komma åt det på Amazons sida för arkiverade beställningar. För att hitta den på Amazon’s webbplats, gå till Konton & Listor > Konto. Klicka på “Arkiverade beställningar” knappen finns på sidan Ditt konto.

Ställ in Amazon Household istället

Att arkivera beställningar till en föga känd del av användargränssnittet är inte en bra lösning, om jag ska vara ärlig. Visst, det fungerar, men någon som är nyfiken kan fortfarande enkelt hitta beställningsinformationen. Istället, om du har Amazon Prime, finns det en mycket bättre lösning: Amazon Household.

Amazon Household låter dig dela dina Prime-förmåner och digitalt innehåll med en annan vuxen och upp till fyra tonåringar och barn. Det betyder att både du och din partner kan ha dina egna Amazon-konton, beställa vilka hemliga presenter du vill för varandra och få samma gratis leveransalternativ—utan att betala för ett andra Prime-konto. Ingen mer kontodelning behövs.

Det betyder också att du kan ställa in dina tonårsbarn med sina egna Amazon-konton så att de kan beställa saker med ditt godkännande, men de kommer inte att kunna för att bläddra igenom din beställningslista för att se vad de får i julklapp.

För att skapa ett Amazon Household, gå till Amazon Household-sidan och följ vår fullständiga genomgång.

LÄS NÄSTA

  • › Kan du ta bort en Amazon-beställning från din historik?
  • › Vad är MIL-SPEC Drop Protection?
  • › Datormappen är 40: Hur Xerox Star skapade skrivbordet
  • › Köpa en begagnad Mac eller MacBook? Kontrollera dessa saker innan du köper
  • › Hur du hittar din Spotify Wrapped 2021
  • › Funktioner kontra formler i Microsoft Excel: Vad är skillnaden?
  • › 5 webbplatser varje Linux-användare bör bokmärka