Hundratals avbokningar – krogar vill ha vaccinpass

0
67

Återigen drabbas restaurangbranschen av smittspridningen. På restaurang Gillet har man haft hundratals avbokningar till julborden, skriver DN. Restaurangen ser nu en möjlig lösning i vaccinationspassen. – Folk är extremt rädda efter Folkhälsomyndighetens senaste uttalande om att återinföra fler restriktioner, säger krögaren Niklas Hellstrand till tidningen. Får och med 1 december gäller covidbevis vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med över 100 personer. Om smittan skulle öka i Sverige kan passen föreslås för restauranger, handelsplatser och i kollektivtrafiken, enligt Folkhälsomyndigheten. Nyheten du läste här kommer från Omni Ekonomi, som är Omnis systerapp för affärsläsare. Omni Ekonomi ger Sveriges bästa bevakning av börs-, bolags- och marknadsnyheter. Omnis läsare erbjuds nu att läsa Omni Ekonomi gratis i vinter (två månader, värde 318 kronor). Erbjudandet är helt utan förpliktelser, det blir ingen automatisk förlängning och du behöver inte ange något kreditkortsnummer. Erbjudandet gäller endast dig som inte har nyttjat prova-på-erbjudande från Omni Ekonomi tidigare.