Förklarat: Swiggys investering på 700 miljoner dollar i matleveranstjänsten Instamart

0
56

En Swiggy leveranschef på Nariman Point i Mumbai. (Express Photo: Pradip Das, File)

Livsmedelsteknologiplattformen Swiggy meddelade att den kommer att göra en investering på 700 miljoner USD i sin vertikala snabbhandel Instamart. Detta tillkännagivande har kommit vid en tidpunkt då segmentet bevittnar en uppsjö av nya aktörer och investeringar från befintliga företag.

Vad är Swiggy Instamart?

Swiggy Instamart är plattformens snabbhandelsvertikal där den lovar att leverera matvaror och relaterade varor på kortare tid jämfört med konventionella onlinebutiker. Detta möjliggörs genom en “dark store”-modell, där mikrolager som drivs av tredje part skapas över hela staden för att möjliggöra kortare leveranstider.

Varför investerar Swiggy?

Swiggy sa att under de senaste månaderna har Instamart tagit sig in i mer än en säljardriven mörk butik varje dag. I januari 2022 kommer det att leverera på 15 minuter genom att ha nätverket av mörka butiker mycket nära majoriteten av sina kunder. “Med vår nuvarande tillväxtbana är Instamart inställd på att nå en årlig GMV (bruttovaruvärde) körhastighet på 1 miljard dollar under de kommande tre kvartalen. Med vår matleveransverksamhet som trendar med en årlig GMV-körningshastighet på 3 miljarder USD och Instamarts superladdade tillväxt, är vi väldigt glada över att vårt bekvämlighetsuppdrag kommer till liv på ett mycket stort sätt, säger Sriharsha Majety, VD, Swiggy.< /p>https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png Best of Explained

Klicka här för mer

Vilka är några av de andra aktörerna inom snabbhandelssegmentet?

Förutom Swiggy Instamart har även online-livsmedelsaffärerna BigBasket och Grofers gått in i snabbleveranssegmentet. Dessutom har flera andra nystartade företag, inklusive Mumbai-baserade Zepto, gått in med q-commerce-modellen och lovar leveranser inom 10 minuter. Google-stödda leveransplattform Dunzo har också gått in i detta segment på vissa marknader.

Nyhetsbrev | Klicka för att få dagens bästa förklaringar i din inkorg

📣 Indian Express finns nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@indianexpress) och hålla dig uppdaterad med de senaste rubrikerna

För alla de senaste Explained News, ladda ner Indian Express App.

  • Indian Express-webbplatsen har varit betygsatt GREEN för sin trovärdighet och pålitlighet av Newsguard, en global tjänst som betygsätter nyhetskällor för deras journalistiska standarder.