Fartygsbranden fortsätter – väntas pågå hela natten

0
91

Det stora fartyget Almirante Storni har brunnit okontrollerat sedan 14-tiden på lördagen. En massiv räddningsinsats pågår, men branden är fortfarande inte under kontroll, rapporterar GP. – Det är mycket virke ombord och det brinner med oförminskad styrka men vi har istället fått ut större båtar med bra brandsläckningsutrustning, säger räddningsledaren Anders Lännholm vid 19-tiden. Vid 21.30 konstaterar Lännholm till TT att det fortfarande brinner för fullt på fartyget och att släckningsarbetet kommer ta hela natten. I räddningsinsatsen har internationell hjälp kallats in, bland annat en dansk helikopter och patrullbåt, ett portugisiskt Nato-fartyg. Det finns inga uppgifter om att någon av de 17 personerna i besättningen har skadats. Besättningen deltar också i arbetet med att släcka branden.