Facebook kommer snart att kräva tvåfaktorsautentisering för vissa användare

0
50
JAG ÄR NIKOM/Shutterstock.com

I ett försök att hålla vissa riskkonton ännu säkrare, uppdaterar Facebook sitt Protect-program och kommer snart att tvinga registrerade användare att aktivera tvåfaktorsautentisering (2FA). Dessa konton inkluderar politiker, människorättsaktivister, journalister och andra högprofilerade användare.

Facebook kommer att börja implementera och kräva regeln över hela världen under de närmaste månaderna. Riskkonton—de som företaget beskriver som “mer sannolikt att bli inriktade på skadliga hackare”—tillhör amerikanska användare kommer att börja använda tvåfaktorsautentisering från mitten till sent Februari 2022.

Företaget rekommenderar användning av tredje parts autentiseringsappar och säger att det arbetar för att “göra registrering och användning av 2FA så friktionsfri som möjligt för dessa grupper av människor genom att ge bättre användarupplevelse och support.” Facebook erkände att det vet att det kommer att ta tid att få alla användare att följa, särskilt med många användare som inte ofta kommer åt sina konton på plattformen; Företaget är dock nöjd med de efterlevnadssiffror som det har sett hittills i tidiga tester.

Facebook’s Protect-program testades initialt med amerikanska politiker 2018 inför det då kommande valet 2020. Långsamt utökar företaget programmet till andra användare i riskzonen—som journalister, aktivister och liknande—och kommer så småningom att vara tillgängligt för användare i över 50 länder, inklusive Indien.

Nathaniel Gleicher, Metas chef för säkerhetspolitik, berättade att mer än 1,5 miljoner av dessa konton redan har registrerats i Protect-programmet och att 950 000 av dem redan har aktiverat 2FA. Han noterade också att, även bortom Protect-konton, används det extra lagret av säkerhet sparsamt; för närvarande har endast cirka 4 % av månadsanvändarna det aktiverat för sina konton. För tillfället har Facebook inga planer på att kräva att användare som inte är registrerade i Protect lägger till 2FA på sina konton. Vi rekommenderar att du lägger till 2FA via en säkerhetsnyckel.

via Engadget