Det er på tide å konvertere fintech-initiativer til en revolusjon: statsminister Modi

0
139

Statsminister Narendra Modi (PTI Photo/File)

Statsminister Narendra Modi sa fredag ​​at fintech-industrien i landet innoverer for å øke tilgangen til finansiering og formelt kredittsystem til hver person i landet, og nå er det på tide å konvertere fintech-initiativer til en fintech-revolusjon.

Modi sa at mobilbetalinger i India oversteg minibankuttak av kontanter for første gang i fjor. Han sa videre at regjeringen har universalisert bankkontoer med 430 millioner Jan Dhan-kontoer de siste syv årene fra mindre enn 50 prosent indianere som hadde bankkontoer i 2014.

“Så langt har 690 millioner RuPay-kort blitt utstedt. RuPay-kort oppnådde 1,3 milliarder transaksjoner i fjor. UPI behandlet rundt 4,2 milliarder transaksjoner i løpet av forrige måned», sa han mens han talte for innvielsen av Infinity Forum organisert av International Financial Services Centers Authority.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1 .png

Nesten 300 millioner fakturaer lastes opp på GST-portalen hver måned, og betalinger verdt over 12 milliarder dollar gjøres gjennom GST-portalen hver måned. Til tross for pandemien ble rundt 1,5 millioner jernbanebilletter bestilt online hver dag og FASTag behandlet 1,3 milliarder transaksjoner i fjor, sa han.

«Finansiell inkludering er driveren for fintech-revolusjonen. Fintech hviler på fire pilarer – inntekt, investeringer, forsikring og institusjonell kreditt. Når inntekten vokser, blir investering mulig. Forsikringsdekning muliggjør større risikotakingsevne og investeringer. Institusjonell kreditt gir vinger til ekspansjon og vi har jobbet med hver av disse pilarene. Når alle disse faktorene kommer sammen, finner du plutselig så mange flere som deltar i finanssektoren. Den store basen blir det perfekte springbrettet for fintech-innovasjoner. Fintech-industrien i India innoverer for å forbedre tilgangen til finansiering og det formelle kredittsystemet for hver person i landet. Nå er det på tide å konvertere disse fintech-initiativene til en fintech-revolusjon,” sa han.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste India-nyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.