Det amerikanske utenriksdepartementets telefoner hacket med spionprogramvare fra israelsk selskap: kilder

0
56

NSO Group sa i en uttalelse torsdag at de ikke hadde noen indikasjon på at verktøyene deres ble brukt, men kansellerte de relevante kontoene og ville undersøke basert på Reuters-henvendelsen. (AP)

Apple Inc iPhones av minst ni ansatte i det amerikanske utenriksdepartementet ble hacket av en ukjent overfallsmann ved bruk av sofistikert spionprogram utviklet av den Israel-baserte NSO Group, ifølge fire personer som er kjent med saken.

Hackene, som tok sted i løpet av de siste månedene, truffet amerikanske tjenestemenn enten basert i Uganda eller fokusert på saker som angår det østafrikanske landet, sa to av kildene.

Innbruddene, først rapportert her, representerer de mest kjente hackene av Amerikanske tjenestemenn gjennom NSO-teknologi.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Tidligere dukket det opp en liste over tall med potensielle mål, inkludert noen amerikanske tjenestemenn, i rapportering på NSO, men det var ikke klart om inntrengninger alltid ble forsøkt eller lyktes.

Reuters kunne ikke fastslå hvem som startet de siste nettangrepene.< /p>

NSO Group sa i en uttalelse torsdag at de ikke hadde noen indikasjon på at verktøyene deres ble brukt, men kansellerte de relevante kontoene og ville undersøke det basert på Reuters-forespørselen.

Toppnyheter akkurat nå

Klikk her for mer

“Hvis vår undersøkelse skal vise at disse handlingene faktisk skjedde med NSO’s verktøy, vil en slik kunde bli avsluttet permanent og rettslige handlinger vil finne sted,” sa en talsperson for NSO, som la til at NSO også vil “samarbeide med enhver relevant myndighet og presentere all informasjon vi vil ha.

“NSO har lenge sagt at de bare selger produktene sine til myndigheters rettshåndhevelses- og etterretningsklienter, og hjelper dem med å overvåke sikkerhetstrusler, og er ikke direkte involvert i overvåkingsoperasjoner.

Tjenestemenn ved Ugandas ambassade i Washington kommenterte ikke. En talsperson for Apple nektet å kommentere.

En talsperson for utenriksdepartementet nektet å kommentere inntrengningene, men pekte i stedet på handelsdepartementets nylige beslutning om å plassere det israelske selskapet på en enhetsliste, noe som gjør det vanskeligere for amerikanske selskaper å gjøre forretninger med dem.

< p>NSO Group og et annet spionvarefirma ble “lagt til Entity List basert på en avgjørelse om at de utviklet og leverte spionprogrammer til utenlandske myndigheter som brukte dette verktøyet til å ondsinnet målrette myndighetspersoner, journalister,
forretningsfolk, aktivister , akademikere og ambassadearbeidere,” sa handelsdepartementet i en kunngjøring forrige måned.

LETT IDENTIFISERbar

NSO-programvare er i stand til ikke bare å fange opp krypterte meldinger, bilder og annen sensitiv informasjon fra infiserte telefoner, men også gjøre dem om til opptaksenheter for å overvåke omgivelser, basert på produkt håndbøker gjennomgått av Reuters.

Apples varsling til berørte brukere ga ikke navn til skaperen av spionprogrammet som ble brukt i dette hacket.

Ofrene som ble varslet av Apple inkluderte amerikanske statsborgere og var lett identifiserbare som amerikanske statsansatte fordi de knyttet e-postadresser som slutter på state.gov til deres Apple-ID, sa to av personene.

De og andre mål varslet av Apple i flere land ble infisert gjennom den samme sårbarheten for grafikkbehandling som Apple ikke fikset før i september, sa kildene.

Siden i det minste i februar har denne programvarefeilen tillatt noen NSO-kunder å ta kontroll over iPhones ganske enkelt ved å sende usynlige, men tilsmussede iMessage-forespørsler til enheten, sa forskere som undersøkte spionasjekampanjen.

Ofrene ville ikke se eller må samhandle med en melding for at hacket skal lykkes. Versjoner av NSO-overvåkingsprogramvare, vanligvis kjent som Pegasus, kunne deretter installeres.

Apples kunngjøring om at det ville varsle ofre kom samme dag som det saksøkte NSO Group forrige uke, og anklaget det for å hjelpe mange kunder bryter seg inn i Apples mobilprogramvare, iOS.

I et offentlig svar har NSO sagt at teknologien deres hjelper til med å stoppe terrorisme og at de har installert kontroller for å begrense spionasje mot uskyldige mål.

For eksempel sier NSO at inntrengningssystemet deres ikke kan fungere på telefoner med USA numre som begynner med landskoden +1. Men i Uganda-saken brukte de målrettede ansatte i utenriksdepartementet iPhones registrert med utenlandske telefonnumre, sa to av kildene, uten den amerikanske landskoden.

En høytstående tjenestemann i Biden-administrasjonen, som uttalte seg på betingelse av at han ikke ble identifisert, sa at trusselen mot amerikansk personell i utlandet var en av grunnene til at administrasjonen slo ned på selskaper som NSO og forfulgte ny global diskusjon om spioneringsgrenser.

< p>Tjeneren la til at de har sett “systemisk misbruk” i flere land som involverer NSO’s Pegasus-spyware.

Historisk sett inkluderer noen av NSO Groups mest kjente tidligere kunder Saudi-Arabia, De forente arabiske emirater og Mexico.

< p>Det israelske forsvarsdepartementet må godkjenne eksportlisenser for NSO, som har nære bånd til Israels forsvars- og etterretningsmiljøer, for å selge sin teknologi internasjonalt.

I en uttalelse, den israelske ambassaden i Washington sa at målretting mot amerikanske tjenestemenn ville være et alvorlig brudd på reglene.

“Syberprodukter som det nevnte er overvåket og lisensiert til å eksporteres til myndigheter kun for formål relatert til terrorbekjempelse og alvorlige forbrytelser,” sa en talsperson for ambassaden. “Lisensbestemmelsene er veldig klare, og hvis disse påstandene er sanne, er det et alvorlig brudd på disse bestemmelsene.”
Tobin)

< strong>📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste verdensnyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.