Avtale om tidlig innhøsting ved årsslutt: Australias handelsutsending

0
138

Abbott bemerket at avtalen om tidlig høsting sannsynligvis vil handle om å gi økt markedsadgang til australske viner samt bidra til å “øke mobiliteten” mellom de to landene. (Fil)

India og Australia er på vei til å inngå en betydelig handelsavtale for tidlig høsting før slutten av året, som sannsynligvis vil inkludere markedsadgang for australske viner og forbedret mobilitet for arbeidere og studenter, ifølge Tony Abbott, Spesiell handelsutsending til Australias statsminister.

Handelsminister Piyush Goyal og Australias handelsminister Dan Teehan hadde i oktober offisielt startet forhandlinger om en frihandelsavtale (FTA) mellom de to landene, med sikte på å inngå en avtale om tidlig høsting innen utgangen av 2021 og en omfattende økonomisk samarbeidsavtale innen 2022.

“Basert på diskusjonene jeg har hatt i går kveld med minister Goyal og seniormedlemmer av teamet hans, er jeg sikker på, (og) de er sikre på at vi kan gjøre en veldig god avtale om tidlig innhøsting som er større i stedet for mindre ved å slutten av året, eller i det minste veldig tidlig på det nye året,” sa Abbott. Tidlig innhøstingsavtaler brukes til å liberalisere tariffer på handel med visse varer mellom to land eller handelsblokker før en omfattende frihandelsavtale inngås.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Abbott bemerket at avtalen om tidlig innhøsting sannsynligvis ville handle om å gi økt markedsadgang til australske viner, samt bidra til å “øke mobiliteten” mellom de to landene. Forenkling av reiser for profesjonelle i India har vært et konsekvent krav fra India i forhandlinger med vestlige land, inkludert Australia, Storbritannia og USA.

Han la til at Australia var klar over at utbredelsen av småskala oppdrett i India og relaterte “sensitiviteter” uunngåelig ville føre til at deler av indisk landbruk ble fjernet i en frihandelsavtale.

India og Australia hadde i 2011 lansert frihandelsavtale. samtaler i 2011, som ble lagt inn i forhandlinger under de regionale omfattende økonomiske partnerskapsforhandlingene mellom ASEAN-land.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste forretningsnyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.

© The Indian Express (P ) Ltd