Home Norsk Andhra CM Jagan Mohan Reddy banker på NITI Aayogs dør for spesiell status

Andhra CM Jagan Mohan Reddy banker på NITI Aayogs dør for spesiell status

0

Andhra Pradesh sjefsminister YS Jagan Mohan Reddy (Fil)

Med henvisning til statens splittelse i 2014 har sjefsminister YS Jagan Mohan Reddy søkt NITI Aayog’s hjelp til å få spesialstatus for Andhra Pradesh sammen med industrielle innrømmelser og skattefritak – tilsvarende støtten som senteret tilbyr til Koraput- og Balangir-distriktene i Odisha og Bundelkhand i Madhya Pradesh.

På et møte som ble holdt på torsdag med NITI Aayog-tjenestemenn, søkte Reddy og statlige tjenestemenn også tenketankens hjelp til å sikre Rs 6 284 crore i etterskudd som skyldtes av Senter for statens kraftverk, samt en ressurs gapbeløp på Rs 18 969 crore. Staten søkte også støtte for å strømlinjeforme kraftproduksjonen og uttalte at discoms står overfor “alvorlig tap”.

Tapet av Hyderabad (til Telangana) hadde erodert store inntekter, mens løftene som spesialstatus ikke har blitt oppfylt, sa en tjenestemann.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Prosjekter som staten søkte hjelp til inkluderer et stålverk i Kadapa, fire jernmalmgruver i Anantpur-distriktet, Rayalaseema Drought Mitigation Project og et 1250 MW kraftprosjekt under Upper Sileru-prosjektet. Staten søker også økonomisk bistand til havner og har bedt om at de reviderte kostnadsestimatene for Polavaram-vanningen godkjennes.

Tjenestemenn klaget også til Niti Aayog-teamet om problemer knyttet til identifikasjon av begunstigede under National Food Security Act, og sa at de pådro seg tap.

Når det gjelder landbruk, sa tjenestemenn at regjeringen har etablert Rythu Bharosa Kendras på landsbynivå for å gi bøndene en “omfattende løsning på alle landbruksbehov” som letter laboratorier for landbrukstesting, gratis elektrisitet, nullrenteavlingslån, avlingsforsikring, prisstabilisering og input. subsidier, i tillegg til et beløp på 13 500 Rs per år som gis til mottakerne.

Ifølge tjenestemenn blir 3176,61 crore Rs brukt på bygging av åtte fiskehavner, fire fiskelandingssentre, vannhuber og sjømat behandlingsenheter.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste India-nyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.

© The Indian Express (P ) Ltd