10 julskräckfilmer att titta på för en kuslig semester

0
154
Paradise studio/Shutterstock.com< /figure>

Jul och skräck har varit en osannolik (men vinnande) kombination i årtionden. Nu är skrämmande filmer som utspelar sig under semestern en blomstrande subgenre. Här är 10 av de bästa julskräckfilmerna du kan kolla in för att lägga lite rädsla till din semester.

Innehållsförteckning

Anna och apokalypsen
Bättre se upp
Black Christmas
Barnen
Christmas Evil
Gremlins
Krampus
Mercy Christmas
Santa's Slay
Silent Night, Deadly Night

Anna and the Apocalypse

Spela upp video

Definitivt världens enda zombiejulkomedi, denna fyndiga lågbudget Skotsk produktion är som Glee möter Shaun of the Dead. Handlingen följer en grupp utstötta tonåringar som måste avvärja de odöda dagen före jullovet.

RELATERAT:Hur man streamar varje version av “How the Grinch Stole Christmas”

Tonårskaraktärerna är tilltalande och relaterbara, även innan de jagas av zombies. Filmen innehåller också julmiljön på ett kreativt sätt (det visar sig att en gigantisk godiskäpp är perfekt för att krossa zombieskallar). Dessutom är soundtracket fullt av låtar av Broadway-kaliber, iscensatta i full-on musikaliska nummer som fortsätter under hela dödandet.

Du kan streama Anna and the Apocalypse på Pluto TV (gratis med annonser). Den är också tillgänglig för köp ($9,99+) och uthyrning ($3,99+) från Amazon Prime, Apple TV/iTunes, Vudu, YouTube och Google Play.

Titta på Pluto TV

Bättre se upp

Spela upp video

Det som börjar som en missriktad tonårsromantik blir förtjusande dement i denna krångliga thriller, som är en slags skräckversion av Hemma. Levi Miller spelar huvudrollen som en till synes söt 12-åring som är kär i sin lite äldre barnvakt (Olivia DeJonge). Han försöker skydda henne under en julinvasion i hemmet.

Annons

Men de dynamiska förändringarna i den första av flera omkastningar av handlingen, och barnets oskyldiga förälskelse avslöjas vara något mycket olyckligare. Filmskaparna gör välbekanta, feel-good semesterkomedielement ganska groteska.

Du kan streama Better Watch Out på Peacock (gratis), Shudder (4,75 USD i månaden efter en 7-dagars provperiod), Crackle (gratis med annonser), Pluto TV (gratis med annonser), Tubi (gratis med annonser) och via många bibliotek på Hoopla. Den är också tillgänglig för köp ($4,99+) och uthyrning ($1,99+) från Amazon Prime, Vudu, YouTube, Google Play och Apple TV/iTunes.

Titta på Peacock

Black Christmas

Spela upp video

Bob Clarks skräckfilm från 1974 om en mördare som förföljer invånarna i ett föreningshus under jullovet är en av de tidigaste slasherfilmerna. Den är också en av de första som utspelas under julen, vilket gör den till en genrebananer två gånger om.

Det är kusligt och oroande, med starka framträdanden från Olivia Hussey, Margot Kidder, och Andrea Martin som de främsta kvinnliga systrarna. Det fanns en förglömlig remake 2006, men 2019 års version, regisserad av Sophia Takal, uppdaterar berättelsen smart med teman om giftig maskulinitet och våldtäktskultur på college.

Du kan streama 1974 års version av Black Christmas gratis på YouTube, Criterion Channel, Peacock, Shudder ($4,75 per månad efter en 7-dagars provperiod), Shout! Factory TV, Tubi och via många bibliotek på Kanopy.

Titta på YouTube

Du kan streama 2019 års version på HBO Max ($9,99 per månad), Vudu (gratis med annonser) och finns att köpa ( $14,99+) och hyra ($3,99+) från Google Play, Apple TV och YouTube.

Titta på HBO Max

The Children

Spela upp video

Ett gäng oregerliga barn i huset till jul kan låta bra, tills de alla springer runt och skapar kaos. Det är också dåligt om dessa barn är infekterade med ett mystiskt ämne som gör dem mordiska, vilket är vad som händer i denna långsamma brittiska skräckfilm.

Annons

Barnens beteende börjar försämras inom omognadens trovärdiga gränser. Men gradvis blir det farligare tills det är alldeles för sent för de vuxna att fly. Filmskaparna slänger in ett förvånansvärt effektivt vuxendrama tillsammans med mördarna i halvliters storlek, vilket skapar mer känslomässiga investeringar för publiken.

Du kan streama The Children på Tubi (gratis med annonser), Vudu (gratis med annonser), Amazon Prime Video (gratis med annonser) och för köp $5,99+) och hyra ($3,99+) från YouTube, Google Play och Apple TV.

Titta på Amazon

Christmas Evil

Spela upp video

En galen mördare som klär ut sig till jultomten är handlingen i massor av fyndbara julslasherfilmer, men Christmas Evil är mer en psykologisk thriller. Den ägnar ovanlig uppmärksamhet åt huvudkaraktärens underliggande trauma (Brandon Maggart).

En sorts tragisk figur, driven av sin extrema, barnsliga kärlek till julen, han tar bara till våld när han möter motstånd att sprida gott humör. Det finns grus och patos i den här berättelsen som fortsätter till dess bisarrt hoppfulla, magiskt-realistiska slut.

Du kan streama Christmas Evil på Showtime ($10,99 i månaden), Shudder ($4,75 i månaden efter en 7-dagars provperiod), Vudu (gratis med annonser) och Roku Channel (gratis med annonser).

Titta på Showtime

Gremlins

Spela upp video

Farligt söta små monster terroriserar en liten stad på julafton i denna varaktiga favorit. Det har på något sätt blivit en populär familjefilm, trots allt mord och förödelse. Det är svårt att bli arg på de rasande gröna gremlins, som blir lika exalterade över att se Snövit och de sju dvärgarna som när de förstör egendom och dödar människor.

Annons

Regissör Joe Dante utnyttjade sin kärlek till funktioner i B-filmer för att skapa gremlin-invasionen som orsakar förödelse i en charmig, sömnig liten by som vanligtvis förkroppsligar julmys.

Du kan streama Gremlins på HBO Max (9,99 USD i månaden) ) och finns att köpa (+14,99) eller hyra (+3,99 USD) från YouTube, Amazon, iTunes, Google Play och Vudu.

Se på HBO Max

Krampus

Spela upp video

Det har funnits en mängd lågbudgetskräckfilmer de senaste åren som involverar Krampus, den demoniska motsvarigheten till jultomten som är populär i vissa europeiska länder. Michael Doughertys mörka komiska tavla är lätt den bästa av dem. Han lyckas förvandla familjens samvaro till ett slags evig skärselden.

Krampus är lös på en utökad familj, och de käbblande medlemmarna måste sedan slå sig samman för att bekämpa den onda närvaron. Det finns starka framträdanden från Adam Scott, Toni Collette, Allison Tolman och David Koechner, tillsammans med lite kuslig atmosfär.

Du kan streama Krampus på Hulu + Live TV ($64,99 i månaden) och finns att köpa ($14,99+) och hyra ($3,99) från Amazon, iTunes, Google Play, YouTube och Vudu.

Se på Hulu + Live TV

Mercy Christmas< /h2>

Spela upp video

Julskräckfilmer med mikrobudgetar har belamrat streamingtjänsterna de senaste åren. Ryan Nelsons skrapiga produktion höjer sig dock över gänget med sympatiska framträdanden och en muntert kuslig ton.

Annons

Denna film omfamnar entusiastiskt alternativa huvudrättsalternativ till julmiddagen. När en ensam kontorsdrönare bjuds in till sin vackra kollegas hem, upptäcker han snart att han kan vara mer än bara en gäst.

Du kan streama Mercy Christmas på Paramount+ ($4,99 per månad), Vudu (gratis med annonser), Pluto TV (gratis med annonser), Epix ($5,99 i månaden) och finns att köpa ($9,99+) och hyra ($3,99+) från Amazon Prime, Google Play, Vudu, YouTube, Apple TV och via många bibliotek på Hoopla.

Titta på Paramount+

Santa’s Slay< /h2>

Spela upp video

Ordleken i titeln är ett tecken på löjligheten som väntar i denna översvallande kampiga film. Jultomten (tidigare proffsbrottaren Bill Goldberg) är Satans son. Han har äntligen blivit befriad från en 1 000-årig förbannelse som tvingade honom att ge glädje och gåvor istället för mord och död varje jul.

RELATERAT: Är “Die Hard” en julfilm?

Nu är tomten äntligen fri att gå på en mördarrunda och leverera fåniga one-liners, som en jul Freddy Krueger. Filmen utspelar sig i Kanada och kulminerar i en stor uppgörelse som involverar curling. Den innehåller också muterade renar och exploderande julklappar. Filmskaparna vet hur tecknat det hela är och njuter av absurditeten.

Du kan streama Santa’s Slay på Peacock ($4,99+ per månad) eller köpa ($7,99+) eller hyra ($3,99+) den från YouTube, Amazon, iTunes och Google Play.

Titta på Peacock

Silent Night, Deadly Night

Spela upp video

Denna slasher från 1984 lanserade vad som förmodligen är den enda bestående julskräckserien (hittills har det blivit fyra uppföljare och en omstart). På grund av en rad julrelaterade trauman under sin tuffa barndom, knäpper Billy (Robert Brian Wilson) äntligen när han arbetar i en leksaksaffär på julen.

Han tar på sig en tomtedräkt och börjar plocka ut slumpmässiga offer. Filmens oförlåtande elakhet (inklusive en våldsam final på ett barnhem) inspirerade till protester när den släpptes. Nu känns det bara som en typisk slasher-film med lite extra humbug.

Du kan hyra ($1,99+) Silent Night, Deadly Night på Amazon, iTunes, YouTube, Google Play och Vudu.

Hyr från Amazon

RELATERAT: De 10 bästa klassiska julfilmerna att streama just nu

Reser du bort från ditt hemland den här säsongen och vill fortfarande streama dina julfavoriter? Om du stöter på geografiska begränsningar för regionspecifikt innehåll, överväg att använda ett VPN. Det är faktiskt ganska enkelt. Vi rekommenderar att du använder ExpressVPN. Bara ladda ner och installera det, anslut till en server som finns i ditt hemland, så bör du ha tillgång till ditt vanliga strömmande innehåll. LÄS NÄSTA

  • › De 10 bästa klassiska julfilmerna att streama just nu
  • › De bästa julfilmerna på HBO Max 2021
  • › De bästa Halloween-filmerna på HBO Max 2021
  • › Är ‘Die Hard’ en julfilm?
  • › Vad är MIL-SPEC Drop Protection?
  • › Köpa en begagnad Mac eller MacBook? Kontrollera dessa saker innan du köper
  • › Funktioner kontra formler i Microsoft Excel: Vad är skillnaden?
  • › 5 webbplatser varje Linux-användare bör bokmärka