Wat is MIL-SPEC valbeveiliging?

0
60
set/Shutterstock.com

Als je op zoek bent naar een stevige hoes voor je telefoon of tablet, heb je waarschijnlijk de termen MIL-SPEC of MIL-STD gezien. Maar wat bedoelen ze? Het is een eenvoudige standaard, maar het uiterlijk op de productverpakking is een complex onderwerp.

Wat betekent MIL-SPEC?

< p>Deze termen lijken misschien fancy, maar in werkelijkheid zijn ze vrij eenvoudig. Alle MIL-SPEC en MIL-STD betekenen dat een bepaald product is ontworpen om te voldoen aan een specificatie die voortkomt uit een lang document waarin de MIL-STD-810G-standaard wordt beschreven.

Hoe lang hebben we het over? Het document is meer dan 800 pagina's en bevat veel tests die alles omvatten, van zonnestraling tot "zure atmosfeer". Als het echter gaat om bescherming voor onze telefoons en tablets, is het belangrijkste waar we om geven Method 516.6 Procedure IV die in de standaard wordt beschreven. Dit omvat valtesten.

Als u bijvoorbeeld MIL-STD-810G of MIL-SPEC op een iPad-hoes ziet staan, weet u dat dit specifiek over valtesten gaat.

MIL-STD-810G is de nieuwste versie versie van het document, bijgewerkt in 2012. Daarvoor testten fabrikanten tegen de MIL-STD-810F-standaard. Als je dit in een moderne telefoon, tablet of hoesje ziet, moet je het waarschijnlijk vermijden, aangezien het is getest op een standaard die al ongeveer 10 jaar verouderd is.

MIL-STD-testen uitgelegd

MIL-STD-testen hebben weinig te maken met enige vorm van leger. Zoals we hierboven vermeldden, komt dit uit een openbaar beschikbaar document waarin testprocedures worden beschreven.

Advertentie

Dit betekent niet dat wanneer u MIL-STD-810G vermeld ziet op een robuuste telefoon of geval dat een militaire instantie het apparaat heeft getest. Het betekent niet eens dat er bij het testen gebruik is gemaakt van gestandaardiseerde apparatuur. Het betekent alleen dat een fabrikant een product heeft ontworpen dat in theorie bestand is tegen dit soort tests.

Voor veel fabrikanten betekent dit ook dat ze hun producten testen volgens een methode die vergelijkbaar is met die beschreven in de MIL-STD-810G-standaard. Dit betekent niet dat een product dat een fabrikant op deze manier test, ook bestand is tegen intensief gebruik.

In feite betekent het zien van de MIL-STD-810G-badge niet eens noodzakelijk dat een fabrikant een product heeft getest. Het betekent alleen dat de fabrikant de bedoeling had dat een product die tests zou overleven. Er is geen organisatie die producten daadwerkelijk test om deze beweringen te verifiëren.

Wat houdt MIL-STD-810G-testen in?

Methode 516.6 Procedure IV van de MIL-STD-810G-standaard is specifiek over hoe een fabrikant een bepaald product moet testen. De test schetst met name een testprocedure van 26 druppels, zodat testers het product op elk vlak, elke rand en elke hoek laten vallen.

De test gaat verder en schetst het type oppervlak dat moet worden gebruikt voor een valtest. In het bijzonder moet het oppervlak van de valtest bestaan ​​uit twee-inch dik multiplex op een betonnen basis.

Advertentie

Nogmaals, er is geen enkele overheidsinstantie of militaire instantie die regelt hoe fabrikanten deze tests benaderen. Het enige dat u hoeft te doen, is het woord van de fabrikant.

Can You Trust Manufacturers’ Woord over testen?

Stedelijke pantseruitrusting

Aangezien er geen overheidsinstantie is die telefoons, tablets, hoesjes of andere apparaten test om er zeker van te zijn dat ze daadwerkelijk voldoen aan de MIL-STD-810G valteststandaard, heb je alleen de gegevens van de fabrikant om verder te gaan. Maar hoe betrouwbaar zijn ze?

Dit zal van fabrikant tot fabrikant verschillen, maar er zijn twee dingen om op te letten. Ten eerste, hoeveel informatie bieden ze over hun testprocedures? Ten tweede, wat voor soort garantie bieden ze?

Sommige fabrikanten zijn meer open dan anderen als het gaat om hoe ze testen. UAG heeft bijvoorbeeld het volgende te zeggen over zijn testprocedures:

UAG-gevallen zijn specifiek gecertificeerd voor militaire kwaliteit door NEBS Certified Testing Laboratory. Om deze certificering te behalen, moet een apparaat 26 keer van een hoogte van 48 inch worden gevallen, op elk vlak, op elke hoek en op elke achterkant. Het apparaat moet na de test goed functioneren en mag geen schade aan het scherm oplopen.

Merk op dat het bedrijf niet het type oppervlak specificeert dat in de valtest wordt gebruikt. Dat gezegd hebbende, dit is nog steeds veel meer informatie dan andere fabrikanten bieden.

Ten slotte, merk op dat de garantie die wordt geboden door fabrikanten van telefoon- en tablethoesjes alleen de behuizing dekt. Als de case niet werkt en je telefoon of tablet daardoor schade oploopt, heb je pech.

GERELATEERD: Moet je verlengde garanties kopen?< /strong>

Hoe zit het met IP-classificaties?

Op veel robuuste telefoons en tablets ziet u IP-classificaties zoals IP57 of IP68, bijvoorbeeld. IP staat hier voor “Ingress Protection,” en deze normen zijn ontworpen door de International Electrotechnical Commission. Dit heeft absoluut niets te maken met MIL-SPEC- of MIL-STD-testen.

Advertentie

De zwaarste apparaten zullen talloze zware omstandigheden ondergaan, dus het is alleen maar logisch dat fabrikanten aan verschillende normen zouden testen. Dat gezegd hebbende, de MIL-STD-810G valtest die wordt gebruikt door fabrikanten van apparaten en behuizingen heeft niets te maken met waterdichtheid.

Nogmaals, alleen omdat uw apparaat een IP-classificatie heeft, betekent dat niet dat het is eigenlijk waterdicht.

De beste iPad Gevallen van 2021 Beste algemene iPad-hoes Smart Cover voor iPad (9e generatie) Nu winkelen Beste budget iPad-hoes ESR-rebound-hoes Amazon

$ 10.99
$ 18.99 U bespaart 42%

Beste premium iPad-hoes Torro lederen standaardhoes Amazon

$ 69.99
& nbsp;

Beste iPad-toetsenbordhoes Logitech Slim Folio Amazon

$ 95.00
$ 99.99 Bespaar 5%

Beste robuuste iPad-hoes URBAN ARMOR GEAR UAG Metropolis-hoes Amazon

$ 59.95
& nbsp;

Beste iPad-hoes met Apple-potloodhouder Otterbox Symmetry Clear Series-hoes Amazon

$ 42.09
$ 79,95 Bespaar 47%

Beste iPad-hoes voor kinderen Fintie Kids-hoes Amazon

$ 15.99
& nbsp;

Read next

  • & rsaquo; Cybermaandag 2021: Beste Apple-deals
  • › Functies versus formules in Microsoft Excel: wat is het verschil?
  • › 5 websites die elke Linux-gebruiker een bladwijzer zou moeten maken
  • › Hoe u uw Spotify Wrapped 2021 kunt vinden
  • › Cybermaandag 2021: beste technische deals
  • › De computermap is 40: hoe de Xerox-ster het bureaublad heeft gemaakt