Verizon's “aangepaste ervaring” is gegevensverzameling in vermomming

0
61
Ken Wolter/Shutterstock.com< /figure>

Verizon mailde klanten over een nieuw programma genaamd “Custom Experience,” dat is het excuus van het bedrijf om allerlei soorten gegevens over u te verzamelen om het te helpen relevantere informatie te verstrekken. Dat is allemaal goed en wel, maar het programma is opt-out, wat betekent dat je standaard bent ingeschreven.

Input zag eerst een e-mail van Verizon over het programma, en eigenlijk is het& #8217; is het bedrijf dat klanten vertelt dat ze zijn ingeschreven voor de "Custom Experience" van de koerier. Dit betekent dat Verizon allerlei informatie over u gebruikt, inclusief websites die u bezoekt en apps die u gebruikt.

Op de pagina met veelgestelde vragen zegt Verizon: “Custom Experience gebruikt informatie over de websites die je bezoekt en de apps die je op je mobiele apparaat gebruikt om ons te helpen bij het bepalen van je interesses, zoals ‘sportliefhebber’ of ‘enthousiasteling.'”

Maar maak je geen zorgen, want het bedrijf zegt: “We spannen ons in om het gebruik van websites die mogelijk gevoelig van aard zijn te elimineren; we gebruiken bijvoorbeeld filters die zijn ontworpen om websites uit te sluiten die verband houden met inhoud voor volwassenen, gezondheidsproblemen, seksuele geaardheid en andere.”

Wat aardig van Verizon om “inspanningen te doen&#8221 ; om websites te vermijden waarvan u misschien niet wilt dat het bedrijf hiervan op de hoogte is. Als u zich inspant, betekent dit natuurlijk dat het bedrijf kan falen en elke website kan zien die u bezoekt, inclusief gevoelige.

Er is ook “Custom Experience Plus,” wat Verizon nog meer toegang geeft. Verizon zegt dat dit “Apparaatlocatie-informatie toevoegt die we verkrijgen van het Verizon-netwerk en van Verizon-apps die u toestemming hebt gegeven om locatie voor deze doeleinden te verzamelen, informatie over uw Verizon Fios-services en eigen netwerkgegevens van klanten.” > Advertentie

Verizon zegt wel dat het de informatie niet verkoopt aan externe adverteerders. In plaats daarvan is de informatie alleen voor Verizon's doeleinden. “We delen geen informatie die u identificeert buiten Verizon als onderdeel van deze programma's, behalve met serviceproviders die voor ons werken. Deze dienstverleners zijn verplicht om de informatie alleen te gebruiken voor de doeleinden die Verizon definieert en niet voor hun eigen of anderen’ marketing- of reclamedoeleinden,” de FAQ luidt.

Een versie van dit programma bestaat al een tijdje, aangezien Verizon iets aanbood dat “Verizon Selects,” die veel van dezelfde gegevens vastlegde, maar advertenties van derden had. “Verizon Custom Experience Plus is de nieuwe naam van ons Verizon Selects-programma. In de onderstaande veelgestelde vragen wordt beschreven dat de Custom Experience Plus dezelfde informatie gebruikt als Selects, maar niet langer advertenties van derden ondersteunt,” zegt de website van het bedrijf.

Het grootste probleem met dit programma is dat het afmeldt. Als je Verizon gebruikt, ben je ingeschreven voor “Custom Experience” standaard. “Je maakt deel uit van het Custom Experience-programma, tenzij je je afmeldt. U kunt zich afmelden via de pagina met privacyvoorkeuren op de My Verizon-site of de pagina met privacyinstellingen in de My Verizon-app,” zegt Verizon.

Het is gemakkelijk om je af te melden via de Verizon-app, maar dat betekent niet dat het oké is om je af te melden. Log in met uw account en schakel de selectievakjes naast “Aangepaste ervaring” en “Custom Experience Plus” om te voorkomen dat Verizon zo ongeveer alles ziet wat u met uw telefoon doet.

We raden u ten zeerste aan om u af te melden, aangezien er geen reden is waarom u zou willen dat uw draadloze netwerkaanbieder er zoveel over ziet wat je doet.

GERELATEERD: Verizon zal je een PS5 verkopen als je een draadloze klant bent

LEES VOLGENDE

  • › Wat is MIL-SPEC valbeveiliging?
  • › Cybermaandag 2021: beste technische deals
  • › Hoe u uw Spotify Wrapped 2021 kunt vinden
  • › De computermap is 40: hoe de Xerox-ster het bureaublad heeft gemaakt
  • › 5 websites die elke Linux-gebruiker zou moeten bookmarken
  • › Functies versus formules in Microsoft Excel: wat is het verschil?