Vad är MIL-SPEC fallskydd?

0
156
set/Shutterstock.com figur>

Om du letar efter ett robust fodral till din telefon eller surfplatta har du förmodligen sett termerna MIL-SPEC eller MIL-STD. Men vad betyder de? Det är en enkel standard, men dess utseende på produktförpackningar är ett komplext ämne.

Vad betyder MIL-SPEC?

< p>Dessa termer kan tyckas snygga, men i verkligheten är de ganska enkla. Allt MIL-SPEC och MIL-STD betyder är att en given produkt har designats för att leva upp till en specifikation som kommer från ett långt dokument som beskriver MIL-STD-810G-standarden.

Hur länge pratar vi? Dokumentet är på över 800 sidor och beskriver många tester som täcker allt från solstrålning till “sur atmosfär.” När det kommer till skydd för våra telefoner och surfplattor är det viktigaste vi bryr oss om Metod 516.6 Procedur IV som beskrivs i standarden. Detta omfattar dropptestning.

Om du till exempel ser MIL-STD-810G eller MIL-SPEC listade på ett iPad-fodral, vet du att det här handlar specifikt om dropptestning.

MIL-STD-810G är den senaste version av dokumentet, uppdaterad 2012. Innan detta testade tillverkare mot MIL-STD-810F-standarden. Om du ser detta i en modern telefon, surfplatta eller fodral bör du förmodligen undvika det eftersom det är testat mot en standard som har varit föråldrad i ungefär 10 år.

MIL-STD-testning förklaras

MIL-STD-testning har mycket lite att göra med någon form av militär. Som vi nämnde ovan kommer detta från ett allmänt tillgängligt dokument som beskriver testprocedurer.

Annons

Detta betyder inte att när du ser MIL-STD-810G nämnt på en robust telefon eller fall att någon militär instans har testat enheten. Det betyder inte ens att testningen använde någon standardiserad utrustning. Allt det betyder är att en tillverkare designat en produkt för att teoretiskt klara den här typen av tester.

För många tillverkare innebär det också att de testar sina produkter enligt en metod som liknar den som beskrivs i MIL-STD-810G-standarden. Detta betyder inte att någon produkt som en tillverkare testar på detta sätt faktiskt kommer att stå emot hård användning.

Att se MIL-STD-810G-märket betyder faktiskt inte ens nödvändigtvis att en tillverkare har testat en produkt alls. Det enda det betyder är att tillverkaren tänkt att en produkt ska överleva dessa tester. Det finns ingen organisation som faktiskt testar produkter för att verifiera dessa påståenden.

Vad innebär MIL-STD-810G-testning?

Metod 516.6 Procedur IV i MIL-STD-810G-standarden är specifik om hur en tillverkare ska testa en given produkt. Specifikt beskriver testet en testprocedur med 26 droppar, vilket säkerställer att testare tappade produkten på varje sida, varje kant och varje hörn.

Testet går längre och beskriver vilken typ av yta som ska användas för ett falltest. Specifikt bör falltestytan bestå av två tum tjock plywood över en betongbas.

Annons

Återigen, ingen statlig myndighet eller militärt organ går faktiskt runt och reglerar hur tillverkare närmar sig dessa tester. Allt du behöver gå på är tillverkarens ord.

Kan du lita på tillverkare’ Ord om testning?

Urban Armor Gear

Eftersom det inte finns något styrande organ som testar telefoner, surfplattor, fodral eller andra enheter för att se till att de faktiskt lever upp till MIL-STD-810G fallteststandard, har du bara data från tillverkaren att fortsätta. Men hur pålitliga är de?

Detta kommer att variera från tillverkare till tillverkare, men det finns två saker att fokusera på. För det första, hur mycket information erbjuder de om sina testprocedurer? För det andra, vilken typ av garanti erbjuder de?

Vissa tillverkare är mer tillmötesgående än andra när det kommer till hur de testar. UAG har till exempel detta att säga om sina testprocedurer:

UAG-fall har specifikt certifierats i militärklass genom NEBS Certified Testing Laboratory. För att uppnå denna certifiering måste en enhet tappas 26 gånger från en höjd av 48 tum, på varje ansikte, hörn och baksida. Enheten måste fungera korrekt efter testet utan att skada skärmen.

Observera att företaget inte specificerar vilken typ av yta som används i falltestet. Som sagt, detta är fortfarande mycket mer information än vad andra tillverkare erbjuder.

Observera slutligen att garantin som erbjuds av tillverkare av telefon- och surfplattor endast täcker fodralet. Om fodralet misslyckas och din telefon eller surfplatta lider skada som ett resultat, har du ingen tur.

RELATERAT: Bör du köpa förlängda garantier?< /strong>

Vad sägs om IP-klassificeringar?

På många robusta telefoner och surfplattor ser du IP-klassificeringar som IP57 eller IP68, till exempel. Här står IP för “Ingress Protection,” och dessa standarder är designade av International Electrotechnical Commission. Detta har absolut ingenting att göra med MIL-SPEC eller MIL-STD-testning.

Annons

De tuffaste enheterna kommer att uppleva otaliga tuffa förhållanden, så det är bara vettigt att tillverkare skulle testa mot olika standarder. Som sagt, falltestet MIL-STD-810G som används av enhets- och fodraltillverkare har inget med vattentätning att göra.

Sedan igen, bara för att din enhet har en IP-klassning betyder det inte den är faktiskt vattentät.

De bästa iPad Fall av 2021 Bästa iPad-fodralet övergripande Smart Cover för iPad (9:e generationen) Handla nu Best Budget iPad-fodral ESR Rebound-fodral Amazon

$ 10.99
$ 18,99 Spara 42%

Bästa Premium iPad-fodral Torro Läderfodral Amazon

$ 69,99
& nbsp;

Bästa iPad-tangentbordsfodral Logitech Slim Folio Amazon

$ 95,00
$ 99,99 Spara 5%

Bästa robusta iPad-fodral URBAN ARMOR GEAR UAG Metropolis-fodral Amazon

$ 59,95
& nbsp;

Bästa iPad-fodral med Apple Pencil Holder Otterbox Symmetry Clear Series-fodral Amazon

$ 42,09
$ 79,95 Spara 47%

Bästa iPad-fodral för barn Fintie Kids-fodral Amazon

$ 15,99
& nbsp;

LÄS NÄSTA

  • & rsaquo; Cyber ​​Monday 2021: Bästa Apple-erbjudanden
  • › Funktioner kontra formler i Microsoft Excel: Vad är skillnaden?
  • › 5 webbplatser varje Linux-användare bör bokmärka
  • › Hur du hittar din Spotify Wrapped 2021
  • › Cyber ​​Monday 2021: Bästa tekniska erbjudanden
  • › Datormappen är 40: Hur Xerox Star skapade skrivbordet