“Uten kongress, UPA forlot uten sjel”: Partiledere slår tilbake Mamatas kommentar

0
111

Vest-Bengals sjefsminister Mamata i Mumbai. (PTI)

Vest-Bengals sjefsminister Mamata Banerjee mottok skarp kritikk fra mange kongressledere etter at hun erklærte at United Progressive Alliance (UPA) ikke lenger eksisterer. Uttalelsene hennes fikk noen kongressledere til å fremheve behovet for å sette opp en samlet front.

Senior kongressleder Kapil Sibal sa torsdag uten kongressen at UPA vil være et organ uten sjel og hevdet at det var på tide å vise opposisjonens enhet. “På tide å vise opposisjonsenhet,” tvitret Sibal.

I mellomtiden anklaget lederen for opposisjonen i Lok Sabha Adhir Ranjan Chowdhury TMC-overordnet for å starte “galskap” med sine kommentarer. «Vet ikke Mamata Banerjee hva UPA er? Jeg tror hun har startet galskap, sa han. «Hun tror hele India har begynt å synge ‘Mamata, Mamata’. Men India betyr ikke Bengal, og Bengal alene betyr ikke India.»

Etter et møte med NCP-sjef Sharad Pawar i Mumbai, tok Banerjee et sveip mot kongressleder Rahul Gandhi på onsdag, og sa at «du kan ikke være i utlandet mesteparten av tiden».

https://images.indianexpress. com/2020/08/1×1.png

“Det er et fascistisk miljø i landet i dag. Det må gis et sterkt alternativ mot det. Ingen kan gjøre det alene. De som er sterke bør tas sammen, sa hun i en pressebriefing. På spørsmål om Pawar ville lede UPA, sa hun: «Hvilken UPA? Det er ingen UPA nå. Vi vil ta stilling til det sammen.»

Forklart |UPAs oppgang og fall

I et tilslørt støt mot Banerjee sa Kongressens lovgivende partileder og Maharashtras inntektsminister Balasaheb Thorat at landet er godt klar over kampen kongressen har satt opp mot “undertrykkelsen” av BJP og sentralregjeringen.

“Ingen enkeltparti kan kjempe mot BJP ved direkte eller indirekte å kritisere Rahul Gandhi hvis det partiet fortsetter å tenke på sin politiske gevinst og personlige ambisjoner. Kongressen er det eneste levedyktige alternativet for landet og demokratiet,” sa han.

Les også |Vil ikke være et gummistempel for noe parti: TMC om å ikke signere felles uttalelse fra opposisjonspartier

Han fortsatte med å si at kongressen fryktløst hadde kjempet mot BJP-regjeringen i de siste syv år under ledelse av Rahul Gandhi. “Han og hele familien hans ble utsatt for personlige angrep fra BJP og andre partier. Det ble gjennomført ærekrenkende kampanjer mot ham, men Rahul Gandhi trakk seg ikke.»

Kongressens opposisjonsleder i Rajya Sabha Mallikarjun Kharge sa til ANI: «Vi har forsøkt å inkludere dem (TMC) i ulike sosiopolitiske spørsmål der kongressen har fått sitt navn. Opposisjonen bør ikke bli splittet & kjempe seg imellom, vi må kjempe mot BJP sammen.

Senior Kongressleder Ashok Chavan sa at det var viktig for alle partier som ikke er BJP i landet, ikke å hengi seg til politikk som støtter senterets «splitt og hersk»-politikk. “India har sett og støttet det aggressive standpunktet kongressen hadde tatt for tilbaketrekkingen av anti-folkeloven om landerverv og tre svarte gårdslover,” sa han. “Også i fremtiden vil denne kampen for rettighetene til vanlige mennesker fortsette under dyktig og sterk ledelse av kongresspresident Sonia Gandhi og vår leder Rahul Gandhi.”

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste India-nyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.