USAs forsvarssjef kritiserer Kinas satsing på hypersoniske våpen

0
144

USAs forsvarsminister Lloyd Austin, venstre, støter på albuene med Sør-Koreas forsvarsminister Suh Wook i Seoul, Sør-Korea 2. desember 2021. (AP)

USAs forsvarsminister Lloyd Austin sa torsdag at Kinas jakt på hypersoniske våpen “øker spenningen i regionen” og lovet at USA ville opprettholde sin evne til å avskrekke potensielle trusler fra Kina.

Austin kom med uttalelsene i Seoul etter årlige sikkerhetssamtaler med sin sørkoreanske motpart som fokuserte på utfordringer fra Kina og Nord-Korea og andre problemer de allierte står overfor.

“Vi har bekymringer om de militære evnene som Kina fortsetter å forfølge. Igjen, jakten på disse egenskapene øker spenningene i regionen,” Austin sa med henvisning til Kinas siste hypersoniske våpentest i juli og ved å bruke forkortelsen for Folkerepublikken Kina, landets offisielle navn.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png Toppnyheter akkurat nå

Klikk her for mer

“Det understreker bare hvorfor vi anser Kina for å være vår tempoutfordring,” sa Austin. “Vi’vil fortsette å opprettholde evnene til å forsvare og avskrekke mot en rekke potensielle trusler fra Kina til oss selv og våre allierte.”

Kina’s voksende militærmuskulatur og dens drivkraft for å få slutt på amerikansk dominans i Asia har utløst uro i Washington. Kinas innsats for å akselerere sine militære evner ble fremhevet av deres test i juli av et hypersonisk våpen som delvis kan kretse rundt jorden før det går inn i atmosfæren igjen og glir på en manøvrerbar vei til målet.

Eksperter sier at våpensystemet tydelig er utformet med en hensikt å unngå amerikansk missilforsvar, selv om Kina insisterte på at det testet et gjenbrukbart romfartøy, ikke et missil.

Om Nord-Korea sa Austin at han og det sørkoreanske forsvaret Minister Suh Wook diskuterte et bredt spekter av temaer, inkludert bilateral enhet i møte med trusselen fra nord. De to var enige om at Nord-Koreas fremskritt av sine missil- og andre våpenprogrammer “er stadig mer destabiliserende for regional sikkerhet,” sa Austin.

USA og Sør-Korea er fortsatt forpliktet til en diplomatisk tilnærming til Nord-Korea, la han til.

Suh sa at de allierte deler en forståelse om at “diplomati og dialog basert på tidligere forpliktelser mellom Sør- og Nord-Korea og mellom Nord-Korea og USA er avgjørende for å oppnå permanent fred på den koreanske halvøya.”

Til tross for alvorlige pandemierelaterte økonomiske vanskeligheter, har Nord-Korea kontinuerlig avvist amerikanske tilbud om å gjenoppta samtalene, og sa at Washington først må forlate sin fiendtlighet mot nord. Biden-administrasjonen fastholder at internasjonale sanksjoner mot Nord-Korea vil forbli på plass med mindre landet tar konkrete skritt mot atomnedrustning.

Tidligere denne uken ga Pentagon ut resultatene av en global holdningsgjennomgang som leder ytterligere samarbeid med allierte og partnere for å avskrekke “potensiell kinesisk militær aggresjon og trusler fra Nord-Korea.”

anmeldelse informerte også Austin’s godkjenning av permanent stasjonering av en tidligere roterende angrepshelikopterskvadron og artilleridivisjons hovedkvarter i Sør-Korea.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste verdensnyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.