Tesla's Cybertruck speelt inhaalslag door rivaliserende EV-trucks te kopiëren

0
51
Tesla

Tesla-baas Elon Musk bevestigde dat het bedrijf zijn langverwachte Cybertruck zou updaten met een quad-motorconfiguratie, vierwielbesturing en een ‘krabloop’ modus die we onlangs hebben gezien bij rivaliserende EV-trucks.

Tesla voert meestal de leiding (geen woordspeling bedoeld) als het gaat om elektrische voertuigen, maar deze keer spelen ze een inhaalslag . In plaats daarvan voegt het bedrijf nieuwe functies toe aan zijn nog uit te brengen truck die andere elektrische trucks al hebben.

Sinds de aankondiging in 2019 heeft Tesla's Cybertruck te maken gehad met verschillende vertragingen, waarbij het laatste nieuws een zeer late aankomst in 2022 suggereert. Dat gaf andere fabrikanten, zoals Rivian en GM, een kans om ze op de markt te verslaan en te pronken met opwindende nieuwe functies. In oktober verwijderde Tesla alle specificaties en prijzen van Cybertruck van zijn website, wat suggereert dat er veranderingen zouden komen, en nu zijn ze hier.

Deze week bevestigde Elon Musk dat zijn elektrische pick-up zou worden gelanceerd met enkele opmerkelijke functies, waaronder een configuratie met 4 motoren in plaats van een driemotorige motor, samen met een paar andere wijzigingen.

“De eerste productie zal een variant met vier motoren zijn, met onafhankelijke, ultrasnelle koppelregeling van elk wiel.” Toen hem werd gevraagd of de Cybertruck een tankmodus zal hebben, zoals de Rivian R1T Musk zei, “zal zowel voor- als achterwielbesturing hebben, dus niet alleen als een tank” hij kan diagonaal rijden als een krab.”

In wezen hebben de eerste Cybertruck's die worden uitgebracht één motor aan elk wiel in plaats van de tri-motor setup van $ 69.900 die het bedrijf in 2019 noemde. Voor degenen die zich afvragen, zowel de Rivian R1T als de nieuwe Humer van GM EV hebben quad-motor setups. De Rivian is nu verkrijgbaar en later deze maand zal de EV-truck van GM de straat op gaan.

Rivian heeft zijn “tankbeurt” modus met vierwielbesturing voor meerdere jaren, en GM’s Hummer EV gaat nog een stap verder met “crab walk,” die u hier in actie kunt zien. Alle vier de wielen kunnen naar links of rechts draaien, waardoor het voertuig diagonaal kan bewegen, wat zeker veel gebruiksscenario's heeft. Het is vermeldenswaard dat Elon Musk in juli een krabwandeling en vierwielbesturing voorstelde, dus we wisten dat dit eraan zat te komen.

Zoals je kunt zien, heeft Tesla de hevige concurrentie van andere EV-fabrikanten gekopieerd GM's huiswerk.

Wie weet, tegen de tijd dat de Cybertruck eind 2022 of begin 2023 arriveert, zal Tesla misschien nog meer functies moeten toevoegen om rivaliserende producten te evenaren. Hoe dan ook, we zullen moeten afwachten wat er gebeurt en of Tesla de prijs zal verhogen van $ 69.900 naar iets hoger als gevolg van deze veranderingen.

via Electrek