SteelSeries Apex 3 TKL Review: een budgettoetsenbord dat het waard is om een ​​kans te geven

0
136

Beoordeling: 9/10 ?

 • 1 – Absoluut heet afval
 • 2 – Sorta lauwe vuilnis
 • 3 – Sterk gebrekkig ontwerp
 • 4 – Enkele voordelen, veel nadelen
 • 5 – Aanvaardbaar imperfect
 • 6 – Goed genoeg om in de uitverkoop te kopen
 • 7 – Geweldig, maar niet de beste in zijn soort
 • 8 – Fantastisch, met enkele voetnoten
 • 9 – Zwijg en neem mijn geld
 • 10 – Absoluut designnirvana

Prijs: 44,99 dollar Koop op Amazon < figure style="width: 1600px" class="wp-caption alignnone">Eric Schoon

Budget gaming-toetsenborden kunnen op zijn zachtst gezegd dubieus zijn. Op het slappe koord lopen tussen betaalbaarheid en kwaliteit is een lastige zaak, en een daarvan eindigt meestal met achterblijven. De Apex 3 slaagt er echter in om beide elegant in evenwicht te brengen.

Dit is wat we leuk vinden

 • Mooie schakelaars met rubberen koepel
 • Solide hardware
 • Waterbestendigheid
 • Goede RGB-verlichting en functies

En wat we niet doen

< ul>

 • Software is flauw
 • We beoordelen het tenkeyless (TKL) -model om precies te zijn, maar het volledige model is in feite hetzelfde product met een Numpad en magnetische polssteun. Het volledige model kost $ 49,99, terwijl het TLK-model dat we testen $ 44,99 kost. Dat is geen enorm prijsverschil, dus u moet kiezen voor de indeling die u verkiest. Bijna elk woord in deze recensie kan op beide van toepassing zijn, dus het maakt niet uit welke je aan het eind van de dag krijgt. Ik hou van TKL-toetsenborden, dus ik geef de voorkeur aan deze, ongeacht de kleine prijsverlaging (hoewel een meegeleverde polssteun leuk zou zijn geweest).

  Behalve de lay-out, voor minder dan $ 50, let wel, je krijgt hier veel: mediabediening, softwarefuncties, RGB-verlichting, waterbestendigheid en het is beschikbaar in zes verschillende talen. Wat de vraag oproept: hoe heeft SteelSeries die prijs in een gaming-toetsenbord gedaan? Nou, in tegenstelling tot de meeste gaming-toetsenborden, is dit niet mechanisch, maar een rubberen koepel, meer vergelijkbaar met goedkopere toetsenborden die je in kantoren over de hele wereld zou vinden. Schakelaars met rubberen koepels zijn meestal geen geweldig teken voor een gamingtoetsenbord, maar wacht even, want de Apex 3 doet dit verrassend goed.

  Inhoudsopgave< p>

  Verrassend bevredigende schakelaars
  De rest van de hardware is ook geweldig
  Software is een beetje vreemd, hoewel
  Een no-brainer voor het geld

  Verrassend bevredigende schakelaars

  Rubberen dome-schakelaars (of membraanschakelaars) krijgen vaak een slechte reputatie, en om voornamelijk gerechtvaardigde redenen gebruiken veel echt goedkope toetsenborden die niet goed aanvoelen ze. Zoals ik zojuist al zei, heb je waarschijnlijk eerder een membraanbord gebruikt op kantoor of op een laptop. Ze worden meestal gekenmerkt door een oppervlakkig, papperig gevoel dat niet kan concurreren met de meeste gaming-toetsenborden. mechanische schakelaars. Ik ben een grote fan van mechanische schakelaars, maar de Apex 3's is een goed voorbeeld van hoe je een gamingtoetsenbord zonder ze kunt doen.

  Eric Schoon

  Dit is gemakkelijk een van de beste membraantoetsenborden die ik ooit heb gebruikt; het behoudt nog steeds een verrassende hoeveelheid tactiliteit en diepte bij elke toetsaanslag, waardoor veel problemen met membraanschakelaars worden weggenomen terwijl de voordelen zoals de lage ruisfactor behouden blijven. Het is nog steeds een beetje papperig, wat te verwachten is, maar het is duidelijk dat SteelSeries veel moeite heeft gedaan om ervoor te zorgen dat deze schakelaars het budgetprijskaartje ondersteunen terwijl ze toch goed aanvoelen om op te typen. Voor gaming zullen ze niet zo goed zijn, zelfs als SteelSeries ze speciaal daarvoor heeft geoptimaliseerd, maar ze zijn meer dan oké als je iets anders bent dan een hardcore competitieve gamer.

  < p>Je zou dat als een tekortkoming van het product als gamingtoetsenbord kunnen beschouwen, en je zou niet per se ongelijk hebben. Toch maken de meeste mensen eerlijk gezegd niet volledig gebruik van de meeste gamingvoordelen die mechanische toetsenborden bieden. Mechanische borden hebben de voorkeur vanwege het gevoel van de schakelaars, met enkele kleine prestatievoordelen die alleen door de scherpste aanraking zullen worden opgemerkt.

  Over het algemeen voelt typen op de Apex 3 erg zacht aan. En hoewel persoonlijke voorkeur hier uiteindelijk de laatste keuze zal zijn, vind ik het leuk. Van mijn gebruikelijke toetsenbord, dat uitzonderlijk tactiele en luide schakelaars heeft, naar dit voelt niet per se slechter, alleen anders, en daar zit veel waarde in. Als je de aantrekkingskracht van mechanische toetsenborden nooit volledig hebt begrepen, of zelfs als je de voorkeur geeft aan soepelere schakelaars, soepeler met minder tactiliteit, denk ik dat er een goede kans is dat je deze schakelaars ook leuk zult vinden .

  Om nog maar te zwijgen van het prijskaartje: er zijn mechanische toetsenborden van $ 50, maar ze missen niet alleen functies, ze voelen meestal ook niet geweldig aan. Voor het geld is het gewoon niet realistisch om de bouwkwaliteit te hebben die een goed mechanisch toetsenbord nodig heeft. Hoewel het niet de beste is, biedt de Apex 3 een aanzienlijk betere typervaring dan de meeste goedkope mechanische toetsenborden, terwijl je bereid bent om het op zijn voorwaarden na te komen.

  De rest van de hardware is ook geweldig

  Eric Schoon

  Maar laten we daar niet bij stoppen; de Apex 3 als fysiek product is in bijna elk opzicht geweldig. Hoewel het grootste deel van het toetsenbord van plastic is gemaakt, waardoor het opmerkelijk licht is, voelt het toch redelijk solide aan en buigt het niet tijdens het typen. De behuizing van het toetsenbord voelt hetzelfde zacht aan als de schakelaars, en de gedurfde legendes van de toetsen zorgen ervoor dat het er scherp uitziet zonder overdreven 'gamer' te zijn. Dankzij de membraanbasis in het toetsenbord kan RGB-verlichting soepel gloeien onder alle toetsen, wat er geweldig uitziet, ongeacht de instellingen die je hebt toegepast.

  Er zijn hier zelfs enkele mediabedieningen, met een volumeknop en een pauze-/afspeelknop boven de navigatietoetsen. De afspeel-/pauzeknop heeft geen labels, wat een beetje vreemd is, en het indrukken ervan is een beetje onhandig vanwege de nabijheid van de navigatietoetsen, maar het is handig om te hebben. Net als het feit dat je op de volumeknop kunt drukken om het geluid te dempen.

  De volumeknop en de afspeel-/pauzeknop. Eric Schoon

  Bovendien is er aan de onderkant ook een paar hoogwaardige kick-out voeten om het board langs een aantal kabelroutes te laten vissen. Vrij standaard, maar wat niet is, is dat dit toetsenbord waterbestendig is. Volgens SteelSeries kan dit toetsenbord wat lichte spatten aan en misschien zelfs een grote hoeveelheid morsen, dus je kunt wat comfortabeler zijn met het drinken van dingen aan je bureau. Dat gezegd hebbende, verwacht op geen enkele manier dat het volledige onderdompeling zal overleven.

  Eric Schoon

  < p>Dit is alles wat ik zou hopen te zien van een membraantoetsenbord van $ 50 en zelfs meer. Net als de schakelaars, denk ik dat de Apex iets beters levert dan de meeste goedkope mechanische toetsenborden hier kunnen bieden. Het is op zijn zachtst gezegd indrukwekkend en maakt de Apex 3 alleen maar aantrekkelijker.

  Software is een beetje vreemd, hoewel

  Waar je door wordt begroet in SteelSeries Engine

  Het gebruik van SteelSeries "Engine" software voor dit toetsenbord is een beetje vreemd. Je opent het en je krijgt modern ogende, minimalistische menu's die responsief en gemakkelijk te navigeren zijn. Maar als je eenmaal begint met het aanpassen van je toetsenbord, voelt het alsof je terug in de tijd bent gereisd. De software vervalt in deze lelijke warboel van dozen en knoppen die, hoewel enkele fatsoenlijke functies worden verborgen, ervoor zorgen dat je hier niet veel tijd wilt doorbrengen. Ik heb SteelSeries niet gebruikt. producten in het verleden, dus ik weet niet of dit het geval is voor al zijn randapparatuur, maar zo niet, dan krijgt de Apex 3 hier het kortste eind. Maar de functies maken dit in ieder geval nog steeds de moeite waard om over te praten.

  … en hoe het eruit ziet tijdens het aanpassen van het toetsenbord

  De belangrijkste dingen zijn er allemaal: je kunt toetsen herprogrammeren, RGB-verlichting aanpassen en macro's maken naar hartenlust. Maar als u in de menu's graaft, kunt u toetsen ook laten fungeren als macro-snelkoppelingen, toepassingen openen en als mediabedieningselementen fungeren. Allemaal geweldig, maar het is jammer dat je de volumeknop of de pauze-/afspeelknop niet kunt herprogrammeren. Dat is een grote gemiste kans voor mij, vooral met hoe draaiknoppen kunnen worden gebruikt in programma's zoals Photoshop voor allerlei acties. Er is ook geen manier om meerdere acties op een enkele toets toe te passen, dus als je wilt dat een toets zijn normale functie vervult, maar doe dan iets extra's, zoals het aanpassen van het volume als je op drukt in combinatie met de “Alt&#8221 ; sleutel, dat kan gewoon niet.

  Dat is een belangrijke zwakte en maakt de herprogrammeringsopties een stuk minder waardevol omdat je altijd functionaliteit van sleutels zult verhandelen in plaats van deze toe te voegen. Het is geen groot probleem, maar het plaatst SteelSeries Engine wel achter het beste van het beste.

  Een goed idee voor het geld< /h2>

  De Apex 3 biedt veel voor $ 44,99, en hij slaagt erin om de landing goed vast te houden. Het is geen toetsenbord om je te verrassen of te imponeren, maar het is goed. De grootste zwakte is de software, en hoewel het een beetje flauw is, biedt het nog steeds de essentiële functies die je van een gamingtoetsenbord wilt hebben.

  Als je op zoek bent naar high-end hardware en software, dan is dit niet het toetsenbord voor jou of de juiste prijsklasse, om eerlijk te zijn. Ik heb mechanische toetsenborden gebruikt die minder dan $ 50 kosten, en ze bieden niet zoveel functies als de Apex 3 en voelen ook niet zo verfijnd aan op het gebied van hardware. Hoewel het ontbreken van mechanische schakelaars voor sommigen een groot nadeel zal zijn, maakt het toetsenbord dit meer dan goed met eersteklas rubberen dome-schakelaars en solide hardware.

  Het is niets buitengewoons, maar voor het geld, het is ongeveer net zo goed als je gaat krijgen, tenzij je absoluut mechanische schakelaars nodig hebt.

  Beoordeling: 9/10 Prijs: $44,99< /strong> Koop op Amazon

  Dit is wat we leuk vinden

  • Mooie schakelaars met rubberen koepel
  • Solide hardware
  • Waterbestendigheid< /li>
  • Goede RGB-verlichting en functies

  En wat we niet doen

  • Software is flauw