Stacey Abrams lanserer andre kampanje for Georgias guvernør

0
146

Filbilde av Stacey Abrams (Reuters)

Stacey Abrams, Georgia-demokraten og ledende stemmerettsaktivist, sa onsdag at hun vil lansere nok en kampanje for å bli landets første Svart kvinnes guvernør.

Uten seriøs konkurranse i en demokratisk primærvalgt, kan kunngjøringen sette opp en omkamp mellom Abrams og den sittende republikanske guvernøren Brian Kemp. Deres konkurranse i 2018 var en av de mest avgjorte løpene for guvernør det året og ble dominert av påstander om velgerundertrykkelse, noe Kemp benektet.

Likevel Abrams’ sterkt viser overbeviste nasjonale demokrater om at Georgia ikke lenger bør avskrives som en GOP-høyborg. Hennes opptreden og påfølgende organisering overbeviste Joe Biden om å investere tungt i staten i 2020, og han ble den første demokratiske presidentkandidaten som fanget den siden 1992. Partiet vant senere et knapt flertall i Senatet etter seire i to spesialvalg i Georgia.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png Toppnyheter akkurat nå

Klikk her for mer

Guvernørens kappløp i 2022 vil teste om disse gevinstene var et engangsfenomen drevet av ubehag med daværende president Donald Trump eller markerte begynnelsen på et mer konsekvenspolitisk skifte i et raskt voksende og diversifisere sør. Det demokratiske tapet i guvernørvalget i Virginia kan reise spørsmål om hvorvidt Abrams’ rett og slett liberal tilnærming kan være effektiv i et nasjonalt miljø som for tiden går mot demokratene.

I en video som kunngjorde hennes kandidatur, sa Abrams at “muligheter og suksess i Georgia ikke bør bestemmes av bakgrunn eller tilgang til makt.”

Abrams sa at hun ville gi ’ 8220;lederskap som vet hvordan de skal gjøre jobben, lederskap som ikke tar æren uten også å ta ansvar, lederskap som forstår den sanne smerten som folk føler og har virkelige planer. Det er guvernørens jobb å kjempe for ett Georgia, vårt Georgia.”

Kemp sa i en uttalelse at Abrams var på en “uendelig kampanje for makt” i et forsøk på å bli president, og koblet henne til det han sa var den “mislykkede Biden-agendaen.”

“Agendaen hennes ytre venstre for åpne grenser, våpenkonfiskering, høye skatter og anti-lovhåndhevelsespolitikk reflekterer ikke hvem vi er som georgiere,” sa Kemp.

I en stat der demokrater ofte forsøkte – og ikke klarte – å vinne makten ved å stole på svarte velgere og appellere til eldre hvite moderater, stilte Abrams i 2018 som en uapologetisk progressiv. Den 47 år gamle Abrams omfavnet utvidet Medicaid-tilgang, noe en rekke republikanske guvernører har nektet å gjøre, og støttet abortrettigheter.

Georgia er fortsatt smalt delt, og velgerne avviser ofte presidentens parti ved neste valg. Men ved å forlate nikk til sentrisme, insisterer Abrams på at demokratene kan tiltrekke seg nye velgere, inkludert transplantasjoner til det blomstrende Atlanta-området, svarte velgere som ikke hadde deltatt i tidligere valg og yngre, mer liberale hvite velgere.

Les også | Hvem er Stacey Abrams, bak demokratenes seire i Georgia?

Selv om Kemp beseiret henne med 1,4 prosentpoeng, vant Abrams 778 000 flere stemmer enn den forrige demokraten for å stille som guvernør.

Abrams var trassig i møte med tapet i 2018, og anerkjente Kemp som seierherren, men nektet å innrømme løpet, med henvisning til “grov vanstyre” i sin rolle som statssekretær som fører tilsyn med valget. Hun anklaget Kemp for å bruke kontoret sitt til aggressivt å rense listen over inaktive velgere, håndheve en “eksakt match” retningslinjer for kontroll av velgere’ identiteter som forlot registreringer i limbo og ellers vipper utfallet i hans favør.

Kemp har gjentatte ganger benektet enhver forseelse.

Etter valget startet Abrams Fair Fight, en arrangørgruppe som har samlet inn mer enn 100 millioner dollar og bygget en statlig politisk operasjon som registrerte hundretusenvis av nye velgere i Georgia. Delstaten hadde rekordstor valgdeltakelse i presidentvalget i 2020 og senatvalgene i januar.

Nå ser Abrams og Kemp ut som de kan møte en omkamp i et nytt politisk klima. For det første møter Kemp motstand fra Trump og hans mest lojale GOP-tilhengere for ikke å støtte den tidligere presidentens grunnløse argument om at han ble lurt fra gjenvalg gjennom massiv velgersvindel, inkludert i Georgia. Valgfunksjonærer gjennomførte tre omtellinger i staten, som hver bekreftet Bidens seier.

Trump, som aksjonerte for Kemp i 2018, er nå en av guvernørens mest vokale kritikere. Den tidligere presidenten holdt et møte i staten i september, og inviterte eksakt den tidligere amerikanske senatoren David Perdue til å stille opp mot Kemp og antydet sarkastisk overfor publikum at han ville foretrekke Abrams fremfor den sittende guvernøren.

“Jeg skal slå henne igjen, men det blir vanskelig å gjøre med Brian Kemp, fordi MAGA-basen bare ikke vil stemme på ham …,” sa Trump i en uttalelse. “Men noen gode republikanere vil stille, og noen gode republikanere vil få min støtte, og noen gode republikanere vil VINNE!”

Siden samlingen har Perdue privat konsultert ledende republikanere om et mulig bud og antydet i et radiointervju forrige måned at “mange mennesker føler at makthavere … gikk inn for mange ting tilbake i 2020 som ikke måtte gjøres,” en referanse til Kemps avslag på å velte Bidens Georgia-seier.

Kemps avvisning av problemene i Georgias valgresultater stoppet ham ikke fra å presse gjennom restriktive endringer i stemmelovgivningen som svar på Trumps nasjonale nederlag i 2020. Mange demokrater er bekymret for at Georgias nye lov vil tære på demokratiske sjanser. Andre håper den nye loven vil styrke støttespillerne og gjøre dem mer fast bestemt på å stemme.

Abrams har brukt stemmebekymringer for å mobilisere demokrater, og sa til Associated Press i april at “republikanere spiller systemet fordi de& #8217;er redd for å tape et valg.”

Republikanerne har i mellomtiden forsøkt å bruke Abrams for å oppmuntre velgerne sine. Tidligere i år dannet Kemp-allierte på forhånd en gruppe kalt Stop Stacey, som spesifikt hadde som mål å hindre henne i å vinne guvernørvervet i 2022.

Abrams står overfor sårbarheter på flere fronter. Hennes nasjonale status kan reise spørsmål om at hun er mer interessert i høyere embeter enn i å lede Georgia. Republikanerne prøvde å klandre henne for Major League Baseballs beslutning om å trekke All-Star Game ut av Atlanta i fjor på grunn av tilbakeslag til den restriktive nye stemmeloven, selv om Abrams gjentatte ganger frarådet boikott.

Gå videre. , er hun en del av en voksende kontingent av svarte kvinner som søker statlige kontorer.

Demokraten Deirdre DeJear stiller som guvernør i Iowa. I Florida stiller den demokratiske representanten Val Demings for Senatet. I North Carolina konkurrerer tidligere statssenator Erica Smith og tidligere høyesterettssjef Cheri Beasley i den demokratiske primærvalget for Senatet.

Og i Virginia ble Winsome Sears valgt til løytnant guvernør som republikaner.

Men ingen har den nasjonale statusen til Abrams.

Siden 2018 har Abrams blitt kåret til Time magazines liste over verdens 100 mest innflytelsesrike personer. Hun ble omtalt i Vogue og intervjuet på en podcast av hertugen og hertuginnen av Sussex. Hun skrev to bøker, inkludert en juridisk thriller. Hun gjennomførte en taletur i 12 byer. Hun vurderte å stille som presidentkandidat i 2020 før hun bestemte seg mot det. Da Biden ble den nominerte, lobbet hun åpenlyst for å bli hans kandidat, en stilling som gikk til Kamala Harris.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste verdensnyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.