Microsoft lyssnar på användare om Windows 11:s standardwebbläsarproblem

0
60
monticello/Shutterstock.com figur>

Det har pratats mycket om att ändra standardwebbläsaren i Windows 11. Tyvärr gjorde Microsoft det mycket svårare än det behöver vara, men det ser ut som att företaget går tillbaka, som den senaste Windows 11 Insider build gör det enklare att ändra din standardwebbläsare igen.

Microsoft lade ut releasekommentarerna för Windows 11 Insider Preview Build 22509 och företaget gjorde en stor förändring som det inte ens nämnde. En Twitter-användare vid namn Rafael Rivera upptäckte en ny knapp som låter dig ändra standardwebbläsaren i Microsofts senaste operativsystem med ett enda klick, vilket är så det alltid borde ha varit.

I den nuvarande versionen av Windows 11 måste du ändra standarden för alla olika typer av filer för att ändra webbläsaren, vilket gör det till en onödigt mödosam process. Om den här nya förändringen gör sin väg till versionsbygget kommer användare att kunna byta till Chrome, Firefox eller vilken webbläsare de väljer mycket lättare.

Microsoft sa till The Verge att det var “ implementera kundfeedback för att anpassa och kontrollera standardinställningar på en mer detaljerad nivå.” Men baserat på feedback från användare sedan detta implementerades, verkar det inte som om någon faktiskt är nöjd med förändringen.

RELATERATMicrosoft kallar Firefoxs webbläsarlösning “Improper”, kommer att blockera den

Detta fick webbläsartillverkare som Mozilla att komma på sina egna lösningar, som Microsoft kallade “olämpliga.”

Annons

Tyvärr är länkar via Windows 11-sökning fortfarande öppna i Edge, och det finns inget enkelt sätt att ändra det. Men du kan åtminstone ändra standardwebbläsaren för allt annat, vilket fortfarande är ett stort steg i rätt riktning.

Det är viktigt att notera att den här funktionen finns i en förhandsversion av Windows 11 , vilket innebär att Microsoft lätt kan ta bort det innan det går till releaseversionen av Windows 11. Förhoppningsvis kommer företaget att se tillräckligt med positiv feedback från användare och besluta sig för att behålla den, för det borde verkligen inte vara så svårt att sluta använda Edge och byt till vilken webbläsare ditt hjärta önskar, även om den webbläsaren är “så 2008.”

RELATERAT: Windows 11 gör Det är svårt att ändra din standardwebbläsare

LÄS NÄSTA

  • › Hur du hittar din Spotify Wrapped 2021
  • › Cyber ​​Monday 2021: Bästa tekniska erbjudanden
  • › Funktioner kontra formler i Microsoft Excel: Vad är skillnaden?
  • › 5 webbplatser varje Linux-användare bör bokmärka
  • › Datormappen är 40: Hur Xerox Star skapade skrivbordet
  • › Vad är MIL-SPEC Drop Protection?