Microsoft luistert naar gebruikers over het standaardbrowserprobleem van Windows 11

0
151
monticello/Shutterstock.com

Er is veel gepraat over het wijzigen van de standaardbrowser in Windows 11. Helaas heeft Microsoft het een stuk moeilijker gemaakt dan nodig is, maar het lijkt erop dat het bedrijf terugloopt, aangezien de nieuwste Windows 11 Insider-build maakt het gemakkelijker om uw standaardbrowser opnieuw te wijzigen.

Microsoft heeft de release-opmerkingen voor Windows 11 Insider Preview Build 22509 uitgebracht en het bedrijf heeft een grote verandering doorgevoerd die het niet eens noemde. Een Twitter-gebruiker genaamd Rafael Rivera ontdekte een nieuwe knop waarmee je de standaardbrowser in het nieuwste besturingssysteem van Microsoft met een enkele klik kunt wijzigen, zoals het altijd had moeten zijn.

In de huidige versie van Windows 11 moet je de standaard voor alle verschillende soorten bestanden wijzigen om de browser te wijzigen, wat het een onnodig moeizaam proces maakt. Als deze nieuwe wijziging zijn weg vindt naar de release-build, kunnen gebruikers veel gemakkelijker overschakelen naar Chrome, Firefox of welke browser ze ook kiezen.

Microsoft vertelde The Verge dat het “ het implementeren van feedback van klanten om standaardinstellingen op een gedetailleerder niveau aan te passen en te controleren.” Op basis van gebruikersfeedback sinds dit is geïmplementeerd, lijkt het er echter op dat niemand echt blij is met de verandering.

GERELATEERDMicrosoft noemt Firefox-browseroplossing 'onjuist', blokkeert deze

Hierdoor moesten browsermakers zoals Mozilla met hun eigen oplossingen komen, die Microsoft “ongepast” noemde.

Advertentie

Helaas zijn links via Windows 11 zoeken nog steeds open in Edge, en er is geen gemakkelijke manier om dat te veranderen. Maar je kunt in ieder geval de standaardbrowser voor al het andere wijzigen, wat nog steeds een flinke stap in de goede richting is.

Het is belangrijk op te merken dat deze functie in een previewversie van Windows 11 zit. , wat betekent dat Microsoft het gemakkelijk kan verwijderen voordat het zijn weg vindt naar de releaseversie van Windows 11. Hopelijk zal het bedrijf genoeg positieve feedback van gebruikers zien en besluiten het erin te houden, want het zou echt niet zo moeilijk moeten zijn om stop met het gebruik van Edge en schakel over naar de browser die je hartje begeert, zelfs als die browser “zo 2008” is.

GERELATEERD: Windows 11 maakt Het is moeilijk om uw standaardwebbrowser te wijzigen

LEES VOLGENDE

  • › Hoe u uw Spotify Wrapped 2021 kunt vinden
  • › Cybermaandag 2021: beste technische deals
  • › Functies versus formules in Microsoft Excel: wat is het verschil?
  • › 5 websites die elke Linux-gebruiker zou moeten bookmarken
  • › De computermap is 40: hoe de Xerox-ster het bureaublad heeft gemaakt
  • › Wat is MIL-SPEC valbeveiliging?