Maskers combineren in Adobe Lightroom Classic

0
140
monticello/Shutterstock.com

U kunt het meeste uit Adobe Lightroom Classic halen door verschillende maskeringsmodi te combineren voor zeer selectieve aanpassingsgebieden voordat u uw werk zelfs maar in Photoshop brengt. We zullen hier bespreken hoe u maskers in Lightroom Classic combineert (of kruist).

Snijdende maskers in Adobe Lightroom Classic

< p>Een substantiële update van Lightroom Classic in 2021 bracht nieuwe maskeertools. Dingen die mensen als tijdelijke oplossingen gebruikten, zoals maskers met gradiëntbereik, hebben nu speciale tools. Je hebt ook extra manieren om te maskeren, waaronder AI-opties zoals “onderwerp selecteren.” Hier gaan we echter kijken naar elkaar kruisen.

GERELATEERDBelichting aanpassen met bereikmaskers in Lightroom

De intersect-functie in de maskeertool van Lightroom is in het begin een beetje intimiderend, maar begrijpelijk met een beetje oefening. In principe kunt u verschillende soorten maskers combineren om het gebied dat u aanpast te verkleinen.

Een goede manier om over dit proces na te denken, is dat u eerst selecteert wat u wilt maskeren, dan waar u binnen dat gebied wilt maskeren door maskers te combineren. U kunt bijvoorbeeld beginnen met een geselecteerd onderwerpmasker en dit vervolgens verfijnen tot een specifiek gebied van uw onderwerp dat u wilt aanpassen.

In deze video-tutorial van fotograaf Brian Matiash zie je hem precies dat doen om de kleur van zijn jas op een foto te veranderen. Hij selecteert eerst alleen zichzelf met een AI-masker, kruist dat vervolgens met een kleurenbereikmasker en klikt op zijn jasje. Door maskers te kruisen, verkleint Matiash effectief het gebied van de foto dat hij aanpast aan alleen zijn jas.

Advertentie

Hier heb ik een geselecteerd onderwerpmasker gebruikt, doorsneden met een kleurbereikmasker om markeer de jas van mijn onderwerp en veeg een paar extra gebieden weg om de selectie te verkleinen:

Het kruisen van maskers is op zichzelf eenvoudig. U maakt gewoon een nieuw masker, klikt op het pictogram met de drie stippen rechts van de naam van het masker en klikt vervolgens op 'Masker snijden met'. In Lightroom Classic krijgt u een lijst met maskertypen te zien waarmee u uw huidige masker kunt combineren.

Van daaruit kunt u creatief worden, afhankelijk van wat u wilt aanpassen. U kunt de kleur van kleding wijzigen, belichting toevoegen, de helderheid verhogen en meer.

Om uw selectie nog verder te beperken, kunt u de maskeroverlay inschakelen en de “Verfijnen&#8221 gebruiken ; schuifregelaar met sommige maskers, zoals het kleurbereikmasker. Om precies te zien welke delen van de afbeelding zijn gemaskeerd, houdt u de Option-toets op een Mac of Alt-toets op Windows ingedrukt en sleept u de schuifregelaar. De afbeelding wordt zwart-wit, met gemaskeerde gebieden in wit weergegeven.

Een andere manier om maskers nog verder te verfijnen als je ze eenmaal hebt gecombineerd, is de “Toevoegen” en “Aftrekken” functies. Naast elk masker heb je de optie om op te tellen of af te trekken, en je kunt het penseel selecteren om delen van een selectie weg te knippen die je misschien niet wilt.

Houd rekening met de aanpak: “selecteer eerst wat, selecteer dan waar,” u kunt een willekeurig aantal maskertypen combineren om uw selectie te verfijnen.

Advertentie

Een ander scenario dat Matiash in zijn video doorneemt, is het bewerken van alleen het gebied onder een auto. Hij begint met “wat,” het maskeren van de auto met een geselecteerd onderwerpmasker. Vervolgens verfijnt hij dat masker door het te snijden met een lineair verloop, zodat hij alleen de onderkant van de auto kan selecteren en niets anders in de afbeelding. Je zou precies hetzelfde kunnen doen met een radiaal verloopmasker om bijvoorbeeld het gezicht van een onderwerp te selecteren en het vervolgens helderder te maken.

Wees creatief met Maskeren

Als je eenmaal bekend bent met dit concept, kun je het voor alles gebruiken, van het veranderen van de kleur van een jurk tot het opfleuren van iemands ogen, en allerlei dingen daartussenin. Gebruik enkele van je oude foto's en experimenteer ermee in Lightroom totdat je het onder de knie hebt. Als je geen oude afbeeldingen hebt die je kunt gebruiken, gebruik dit dan als een excuus om eropuit te gaan en foto's te maken!

GERELATEERD: Hoe maak je goede RAW-bestanden Foto's

LEES VOLGENDE

  • › Functies versus formules in Microsoft Excel: wat is het verschil?
  • › Wat is MIL-SPEC valbeveiliging?
  • › Hoe u uw Spotify Wrapped 2021 kunt vinden
  • › De computermap is 40: hoe de Xerox-ster het bureaublad heeft gemaakt
  • › 5 websites die elke Linux-gebruiker een bladwijzer zou moeten maken
  • › Cybermaandag 2021: beste technische deals