iPhone för tyst? Så här höjer du det

0
72
Duet PandG/Shutterstock.com< /figure>

Har du problem med att höra din ringsignal, alarm eller någon i andra änden av telefonen? Många iPhone-användare har detta klagomål, och lösningen på ditt problem är inte alltid självklar. Här är några vanliga problem och korrigeringar.

Innehållsförteckning

iPhone-ringsignal eller larmvolym För tyst
Allmänt iPhone-ljud för tyst
iPhone-samtalsvolym för tyst
Använd högtalarläge för tysta telefonsamtal
Överväg att använda hörlurar när du pratar i telefon
Hörselhjälpmedel integreras också med iPhone
Hårdvaruproblem kan vara att skylla på
Letar du efter iPhone-hörlurar?< br/>

iPhone-ringsignal eller larmvolym för tyst

Din iPhone-ringsignal och alarmvolym är länkade, och du kan justera båda tillsammans genom att gå till Inställningar > Ljud & Haptics flyttar sedan volymreglaget under “Ringsignal och varningar” sektion. När du gör detta kommer din iPhone att förhandsgranska volymen, även om tyst läge är aktiverat.

Om du inte kan höra din iPhone-ringsignal alls, är chansen stor att din telefon är i tyst läge. På enhetens vänstra sida (medan du håller i iPhone-porträttläget) hittar du en liten strömbrytare. Medan reglaget dras framåt är tyst läge av, vilket innebär att du hör din ringsignal, meddelandevarningar och andra appaviseringar.

Vrid reglaget bakåt för att aktivera tyst läge där alla aviseringar, inkommande samtal och meddelanden stängs av. Det enda undantaget från detta är om du har ställt in en nödkontakt som kan kringgå tyst läge, vilket innebär att inkommande samtal och meddelanden från den personen alltid kommer att höra ett ljud.

RELATERAT: De två snabbaste sätten att ställa in ett larm på iPhone eller iPad

Allmänt iPhone-ljud för tyst

Som standard, volymknapparna på enhetens vänstra sida styr allmänna iPhone-ljudnivåer, inklusive musik eller videor som spelas och appljud. Det enda undantaget från detta är om du har ändrat “Ändra med knappar” inställning under Inställningar > Ljud & Haptics.

Om du trycker på dessa knappar visas ett volymreglage med en högtalarikon längst ner, vilket betyder den allmänna ljudnivån. Detta ändras beroende på vilken volym du ändrar, till exempel AirPods eller en Bluetooth-ikon för att beteckna hörlurar och högtalare.

RELATERAT: Hur man ställer in en volymgräns för Apple Music på iPhone och iPad

iPhone-samtalsvolymen är för tyst

Du kan justera volymen för någon i andra änden av telefonen under ett samtal med hjälp av knapparna för volym upp och ner på sidan av enheten. Under ett samtal håller du din iPhone i stående läge och tittar sedan till vänster sida av enheten.

Tryck på knapparna för volym upp eller ner till och du kommer att se en volymreglage visas på skärmen med en telefon ikon nära botten. Om reglaget är fullt och inte kommer att öka ytterligare, är det lika högt som din iPhone kommer att få när det gäller hörlursvolym.

Vi har upptäckt att äldre iPhone-enheter tenderar att vara tystare än de senaste modellerna, särskilt iPhone X och tidigare. Det är oklart om detta beror på högtalarens ålder eller att Apple förbättrar volymen och klarheten i ljudet på nyare modeller.

RELATERAT: Hur du använder din iPhone när du är på en Telefonsamtal

Använd högtalarläge för tysta telefonsamtal

Om du upptäcker att personen i andra änden av telefonen är för tyst även vid maximal volym, kan du alltid använda högtalarläget för att öka den ytterligare. Detta gör att du kan hålla telefonen på armlängds avstånd och fortfarande ha en konversation, praktiskt om du behöver lägga luren medan du gör något.

Annons

Under ett samtal trycker du på “Ljud” följt av “Speaker” för att aktivera högtalarläget. Alla andra enheter du har i närheten som AirPods eller en Mac kommer också att listas. Om du inte kan se “Ljud” eftersom knappsatsen är på skärmen, tryck på “Dölj” att avfärda det. Använd volymknapparna på sidan av enheten för att öka eller minska högtalarvolymen under ett samtal.

Du kan inaktivera högtalarläget genom att trycka på “Ljud” välj sedan “iPhone” alternativ. Om du inte har några andra Apple-enheter eller trådlösa hörlurar i närheten kan det här alternativet vara märkt “Högtalare” och kan slås på och av med ett enda tryck.

RELATERAT: Hur man snabbt byter ljudenheter på iPhone

Överväg att använda hörlurar när du pratar i telefon

Högtalarläget är inte alltid idealiskt, särskilt om du inte vill att alla ska höra ditt samtal. Ett bättre alternativ i dessa fall kan vara att använda hörlurar, vilket har den extra fördelen att du också frigör båda händerna.

Du kan använda nästan alla hörlurar med en mikrofon, inklusive de trådbundna hörlurarna med en Lightning-kontakt som Apple kan ha inkluderat i kartongen när du köpte din enhet. Nyare iPhones, inklusive iPhone 13 och 13 Pro, kommer inte med Lightning-hörlurar i kartongen utan fungerar med ett äldre par som du kanske har liggande.

De flesta Bluetooth-hörlurar fungerar också förutsatt att de har en mikrofon. Du får fantastiska resultat med Apples AirPods, som använder utmärkta mikrofoner och stöder automatisk växling mellan enheter.

Om du använder ett par Bluetooth-hörlurar eller hörlurar med din iPhone och ett samtal växlar inte automatiskt till dem, tryck på “Ljud” alternativet i samtalsmenyn och tryck på dina hörlurar.

Om du hellre vill göra din hörlursupplevelse lite mer anpassad efter din hörsel, gå till Inställningar > Tillgänglighet > Ljud/bild > Headphone Accommodations och aktivera Headphone Accommodations. Detta gör att du kan göra saker som att aktivera ljudjusteringsfunktionen eller förstärka mjukare ljud för att göra dem lättare att höra. Dessa alternativ fungerar bara med AirPods eller Beats-modeller.

RELATERAT: Hur man aktiverar konversationsboost på AirPods Pro

Hörselhjälpmedel integreras med iPhone också

Du kan koppla ihop Made For iPhone (MFi) hörapparater med din iPhone under Inställningar > Tillgänglighet > Hörapparater, eller koppla ihop vanliga Bluetooth-hörapparater under Inställningar > Blåtand. Du måste följa kopplingsinstruktionerna från din hörapparattillverkare för att slutföra processen.

Annons

När du har konfigurerat kan du automatiskt dirigera samtal till din hörapparat under Inställningar > Tillgänglighet > Tryck på > Call Audio Routing. Välj din hörapparat som destination så kommer din iPhone att använda den när den är inom räckhåll och påslagen.

Du kan också välja din hörapparat som ljuddestination precis som vanliga hörlurar. För att göra detta, tryck på streamingknappen (den ser ut som en triangel med två cirklar ovanför den, nedan) från Kontrollcenter, Låsskärm eller uppspelningskontroller i valfri app och välj sedan din hörapparat som destination.

< p>

RELATERAT: Hur man ruttar automatiskt Din iPhone ringer till högtalaren

Hårdvaruproblem kan bero på

Om du tycker att din iPhone är för tyst i allmänhet kan det bero på hårdvaruproblem. Det här kan vara ett enkelt fall av en högtalare som är igensatt av smuts och ludd, eller en högtalare som helt misslyckas. Du kan alltid fråga någon annan om din iPhone låter för tyst för dem om du är osäker.

Skada på din iPhone-skärm kan orsaka detta, men det behöver inte nödvändigtvis vara det. synlig skada. Vissa slag kan orsaka små frakturer som tar veckor eller månader att utvecklas till problem.

RELATERATVad är AppleCare+ och varför behöver du det?

Tyvärr är det svårt att bara reparera en högtalare. Apple kan insistera på att byta ut hela framsidan av enheten, inklusive displayen. Om du inte har en AppleCare+-skyddsplan kan detta kosta mer än enheten är värd (eller så kan dina pengar spenderas bättre på en ny enhet som håller längre än din gamla).

Annons< br>

Vissa oberoende verkstäder kanske kan utföra reparationen åt dig så det är värt att få en offert om möjligt. Alternativt kan du försöka komma runt problemet med högtalarläget (förutsatt att de andra högtalarna i din iPhone också fungerar), eller hörlurar istället.

Letar efter iPhone-hörlurar?

Trådlösa hörlurar är en bra lösning för alla som har problem med samtalsvolymen, plus att de låter dig chatta i telefonen medan du gör andra saker som att träna, laga mat eller spela tv-spel.< /p>

Kolla in vår sammanfattning av trådlösa hörlurar för iPhone- och iPad-ägare för våra bästa val.

Den bästa trådlösa hörlurar för iPhone och iPad av 2021 Bästa öronsnäckor Generellt Apple Airpods Pro Amazon

$ 319,99 < br/> 

Bästa budgethörlurar Skullcandy Sesh Evo Amazon

$ 48,99
$ 59,99 Spara 18%

Bästa öronsnäckor för resor Jabra Elite 75t Amazon

$ 78,99
$ 149,99 Spara 47%

Bästa träningshörlurar Beats Fit Pro Köp nu Bästa brusreducerande hörlurar Sony WF-1000XM4 Amazon

$ 248,00
$ 279,99 Spara 11%

LÄS NÄSTA

  • & rsaquo; Hur du hittar din Spotify Wrapped 2021
  • › Vad är MIL-SPEC Drop Protection?
  • › Funktioner kontra formler i Microsoft Excel: Vad är skillnaden?
  • › Cyber ​​Monday 2021: Bästa tekniska erbjudanden
  • › Datormappen är 40: Hur Xerox Star skapade skrivbordet
  • › 5 webbplatser varje Linux-användare bör bokmärka