Hur man inaktiverar popup-blockeraren i Safari på Mac

0
51
Soumyabrata Roy/Shutterstock.com< /figure>

Safari blockerar alla typer av popup-fönster som standard. I den blandningen slutar det med att det blockerar några legitima. Så här kan du inaktivera popup-blockeraren i Safari för alla webbplatser eller specifika på Mac.

Många webbplatser erbjuder användbara popup-fönster för att ange viktig information som inloggningsuppgifter, captcha, blanketter med mera. Så det är vettigt att tillåta popup-fönster för vissa webbplatser.

Hur man inaktiverar popup-blockerare för alla webbplatser i Safari

Det är irriterande att klicka på meddelandet om blockerade popup-fönster varje gång du besöker webbplatser som kräver att du tillåter popup-fönster. Som tur är kan du ändra Safaris standardbeteende och få popup-fönster medan du surfar.

För att komma igång öppnar du webbläsaren Safari på din Mac. Klicka sedan på “Safari” i det övre vänstra hörnet av menyraden och välj “Inställningar.”

Klicka på “Webbplatser” flik.

I “Allmänt” kolumnen till vänster, scrolla ned och välj “Pop-up Windows.”

Annons

Använd rullgardinsmenyn bredvid “När du besöker andra webbplatser” alternativet längst ner till vänster och välj “Tillåt.”

Safari kommer att tillåta alla framtida popup-fönster för alla webbplatser.

RELATERAT: Hur man tillåter popup-fönster i Safari på Mac

Hur man inaktiverar popup-blockerare för specifik webbplats i Safari

Om du vill tillåta popup-fönster för en specifik webbplats (som en bankwebbplats), låter Safari dig göra det också. Öppna först Safari på din Mac och bläddra sedan till de webbplatser du vill tillåta popup-fönster för.

Klicka sedan på “Safari” i menyraden och välj “Inställningar.”

I Safari-inställningar klickar du på “Webbplatser” tab.

Bläddra ner i “Allmänt& #8221; kolumnen och välj “Popup-fönster.”

Annons

Till höger ser du listan över webbplatser som är öppna i Safari och alternativet “Blockera och meddela” ställ in för varje webbplats. Använd rullgardinsmenyn bredvid en webbplats och välj “Tillåt.” Upprepa samma sak för att tillåta popup-fönster för de andra webbplatserna på listan.

Det är allt! Stäng fönstret Inställningar så är du redo att börja. När du är klar kanske du vill uppdatera Safari på Mac för att få ut det bästa av de senaste inställningarna för blockering av popup-fönster. Glad surfning!

RELATERAT: Hur man uppdaterar Safari på Mac

LÄS NÄSTA

  • &rsaquo ; Vad är MIL-SPEC Drop Protection?
  • › Funktioner kontra formler i Microsoft Excel: Vad är skillnaden?
  • › Cyber ​​Monday 2021: Bästa tekniska erbjudanden
  • › 5 webbplatser varje Linux-användare bör bokmärka
  • › Hur du hittar din Spotify Wrapped 2021
  • › Datormappen är 40: Hur Xerox Star skapade skrivbordet