Google Assistants körläge blev precis säkrare tack vare ny genväg

0
49
Google

Tillbaka i september släppte Google flera nya funktioner för att göra Android Auto och körläge säkrare och mindre distraherande. Sedan dess har de fortsatt att lägga till nya funktioner i Google Assistants körläge och nu gör de det ännu enklare att starta med en ny genväg på startskärmen.

Körläge är i huvudsak Android Auto för dem som inte har en uppdaterad stereo i sin bil eller som på annat sätt inte kan komma åt Android Auto men ändå vill ha liknande funktioner på en telefon.

I oktober , lade Google till alternativet att köra körläget automatiskt när din telefon ansluts till din bils Bluetooth, och nu tar de det ett steg längre med genvägar. Enligt 9to5Google har Google i tysthet lagt till en genväg på startskärmen för körläge så att människor kan hålla sina händer och ögon på ratten istället för att fumla i inställningsmenyn.

1 av 2

Den här nya funktionen är bara tillgänglig som en betaversion, men vi förväntar oss att den ska lanseras till alla enheter inom kort. Om du har den senaste betaversionen av Google-appen installerad på din telefon bör du se “Lägg till körläge på startskärmen” popup-fönster längst ned på skärmen. Sedan lägger du bara till genvägen på din startskärm.

Att skapa en genväg är inget viktigt, och det är inte någon stor ny funktion, men det här är ytterligare ett sätt som Google gör det snabbare, enklare och säkrare att använda navigering och andra funktioner i bilen.

Som en påminnelse kan användare också säga, “Hey Google, låt oss köra,’ 8221; eller “starta körläge,” och den öppnas omedelbart utan att någonsin röra telefonen.

via 9to5Google