Fullständig vaccination otillräcklig, behöver trottoarkanter: regeringen

0
55

Civil Aviation Minister Jyotiraditya Scindia (PTI)

Med medlemmar i Lok Sabha uttrycker oro över de möjliga effekterna av nya restriktioner för turism och civil luftfart efter upptäckten av Omicron-varianten av Covid-19, sade civilflygminister Jyotiraditya Scindia under frågestunden på torsdagen att restriktionerna var nödvändiga för att garantera människors säkerhet även om de har fått båda doserna av vaccinationen.

“Dubbelvaccination ger oss inte 100 procent immunitet. Det finns fortfarande genombrottsinfektioner som äger rum trots dubbelvaccination, och om genombrottsinfektioner äger rum trots dubbelvaccination kan inte bara du själv skadas mycket illa utan du har också förmågan att sprida sjukdomen”, sa Scindia och svarade på en fråga. av kongressledamoten Manish Tewari. “Därför måste vi vidta åtgärder som säkerställer säkerheten för våra medborgare i vårt land, vilket är anledningen till att vår regering har vidtagit åtgärder….”

När Tewari frågade varför WHO och International Civil Aviation Organisation (ICAO) inte kan utveckla en minimioperationsprocedur så att dubbelvaccinerade passagerare inte behöver gå igenom upprepade RTPCR-tester när de reser, sa Scindia att Covid-pandemin har lett till en situation i världen har inte sett på 100 år. “Därför är det svårt att säga att WHO och ICAO bör föreskriva en enhetlig regel för nationer över hela världen. Varje nation kommer att vidta åtgärder i sitt eget nationella intresse för att skydda sitt folk. Vi måste vara respektfulla och medvetna om det”, sa han.

📣 Indian Express finns nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@indianexpress) och hålla dig uppdaterad med de senaste rubrikerna

För alla de senaste nyheterna från Indien, ladda ner Indian Express-appen.

  • Indian Express-webbplatsen har varit betygsatt GREEN för sin trovärdighet och pålitlighet av Newsguard, en global tjänst som betygsätter nyhetskällor för deras journalistiska standarder.