Flygbolag uppmanas att behålla uppgifter om resenärer till USA från södra Afrika

0
60

En man går genom en öde del av Johannesburgs OR Tambos flygplats. (Foto: AP)

Federala hälsotjänstemän kräver att flygbolagen samlar in kontaktspårningsinformation om passagerare på väg till USA som har varit i södra Afrika under de senaste två veckorna.

Centers for Disease Control and Prevention sa på onsdagen att de utfärdade det senaste kravet “för att förhindra import och spridning av en smittsam sjukdom av betydelse för folkhälsan.”

Läs också |Första kända amerikanska Omicron-fallet upptäckt i Kalifornien

Direktivet följer president Joe Bidens order som hindrar de flesta utländska medborgare från att komma in i USA om de har varit i södra Afrika, där omicron-varianten av Covid-19 först rapporterades. Förbudet gäller inte amerikanska medborgare eller permanent bosatta i USA som har varit i dessa länder, även om de måste visa bevis på ett negativt test för Covid-19.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

I enlighet med CDC-beställningen, som erhölls av Associated Press, kommer flygbolagen att vara skyldiga att behålla information om dessa passagerare i 30 dagar och ge den till CDC inom 24 timmar efter en begäran från hälsomyndigheten.

Informationen inkluderar en passagerares fullständiga namn och födelsedatum, var de kommer att vistas i USA, en e-postadress som de kontrollerar regelbundet och huvud- och sekundärtelefonnummer. Flygbolag kommer också att behöva uppge passagerarens flightnummer, avgångs- och ankomststäder och deras platsnummer.

Direktivet, som började med flygningar i måndags, omfattar resenärer som nyligen har varit i Botswana, Eswatini, Lesotho, Malawi, Moçambique, Namibia, Sydafrika eller Zimbabwe.

Hittills upprätthåller United Airlines sitt schema med fem flygningar i veckan mellan Newark, New Jersey och Johannesburg, Sydafrika, och planerade att återuppta flygningar till Kapstaden på onsdag. En taleskvinna sa att United följde alla myndigheters krav för internationella resor inklusive kontaktspårningsinformation.

Delta Air Lines flyger tre gånger i veckan mellan sitt hem i Atlanta och Johannesburg och säger, precis som United, att de inte har några planer att ändra sitt schema. En talesman sa att Delta kommer att följa alla CDC-direktiv.

📣 Indian Express finns nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@indianexpress) och håll dig uppdaterad med de senaste rubrikerna

För alla de senaste världsnyheterna, ladda ner Indian Express-appen.

  • Indian Express-webbplatsen har varit betygsatt GREEN för sin trovärdighet och pålitlighet av Newsguard, en global tjänst som betygsätter nyhetskällor för deras journalistiska standarder.